Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar değil miydi camilerimizi ahıra çeviren?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "şehitler arasında ayrım yapılıyor" eleştirilerine yanıt verdi. İddiayı reddeden Erdoğan, isim vermeden CHP'yi eleştirdi. Erdoğan, "Şehitlerle ilgili kimlerin ayrım yapacağı bellidir. Çanakkale'de ana muhalefet partisinin başındaki zatın yaptığı toplantıda nelerin olduğunu gördünüz. Onlar değil miydi camilerimizi ahıra çeviren?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği bayramlaşma etkinliğine katıldı.

"Şehit ve gaziler arasında ayrım yapılıyor" eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Şehitlerle ilgili kimlerin ayrım yapacağı bellidir. İşte Çanakkale'de ana muhalefet partisinin başındaki zatın yaptığı toplantıda nelerin olduğunu gördünüz. Onlar değil miydi camilerimizi ahıra çeviren?" diye konuştu.

Arakan'da yaşananlar hakkında devlet başkanları ve BM Genel Sekreteri ile görüştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM Genel Kurul'unda tüm dünyaya anlatacağız. Herkes sussa da biz konuşacağız" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'TÜM ŞEHİTLERİMİZ BİZİM NAZARIMIZDA AYNIDIR'

"Son günlerde şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında fitne çıkarmaya çalışanlar olduğunu görüyorum. 1071'den beri her şehidimizin, her gazimizin biz de ayrı bir yeri vardır.

15 Temmuz konusundaki hassasiyetimizin sebebi, Kurtuluş Savaşı'mızdan beri ülkemizin istiklaline yapılan en büyük saldırı olması nedeniyledir. Tüm şehit ve gazilerimizin bizim nazarımızdaki yer aynıdır. Allah onlardan razı olsun."

'BUNLARIN ŞEHİTLERE SAYGISI YOK'

"Şehitlerle ilgili kimlerin ayrım yapacağı bellidir. İşte Çanakkale'de ana muhalefet partisinin başındaki zatın toplantıda olanlar ortada. Bunların şehide, gaziye saygısı yok. Onların cemaziyelevveli bu. Onlar değil miydi camilerimizi ahıra çeviren? Bunlar vakıf belgelerinde mevcut."

'MYANMAR'DA ŞEHİTLİĞİMİZ OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLLER'

"3 gündür Arakan'la ilgili olarak, devlet başkanlarını arıyorum. BM Genel Sekreteri ile görüştüm. BM Genel Kurulu, toplanacak. Genel Kurul'da bunları  tüm dünyaya anlatacağız. Tüm dünya sussa da biz konuşacağız.

Zaman zaman medyada, sosyal medyada Arakan'ın bizimle ne ilgisi var diyenler olduğunu görüyorum. Bunu söyleyenler tarihlerini bilmiyor. Myanmar’da şehitliğimiz olduğunun dahi farkında değiller. Orası da gönül dünyamızın sınırları içindedir."

'TERÖR DAMGASI ZULMÜ MEŞRULAŞTIRAN BİR İSTİSMAR HALİNE GELDİ'

"Çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanan Arakanlıların, terör örgütlerine yönlendirilmesi de üzerinde ayrıca durulması gereken bir konudur. Boko Haram'dan El Kaide'ye kadar silahlandıran örgütler eliyle, terör damgası Müslümanlara yönelik tüm zulümleri meşrulaştıran bir istismar haline gelmiştir. Arakan'da yaşanan da budur.

'ARAKANLILARA VEFA BORCUMUZ VAR'

"1.5 milyon vatandaşlık dahil her türlü haktan mahrum ve 1.5 milyonu da çevredeki ülkelerde yaşayan Arakanlı kalmıştır. Katliam ve baskılarla Arakan Müslümanlarının geçmişi silinmeye çalışılıyor. Bir asır önce bize yardım için 35 bin altını gönderen kardeşlerimize, bütün dünya gibi sırtımızı dönemeyiz.

Balkan Savaşı'nda, Hindistan Müslümanlarının çıkardığı bir gazeteye ilan veren Arakanlılar, 'Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmayın' demişti. Biz de bugün Arakan'a sırtımızı dönemeyeceğiz, bu böyle biline. Arakanlılara vefa borcumuz var.

Tüm bu yaşananlar bize şunu gösteriyor; Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız. Hele hele kendi aramızda dargın küskün olmayacağız. Birbirimizi para, pul, makam, mevki için sevmeyi şöyle itin, atın bir kenara. Birbirimizi sadece ve sadece Allah için seveceğiz."

(HABER MERKEZİ)