İki hasta daha öldü

Hastanede yaşanan gaz kaçağının arından toplam 3 hasta hayatını kaybetti. Soruşturma sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan gaz kaçağı meydana geldi. 25 hasta başka hastanelere sevk edildi. Başka hastanelere gönderilen 1 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, sabah 2 kişi daha hayatını kaybetti.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 25 Ağustos'ta  meydana gelen olayda, oksijen tedavisi ve solunum desteği alan bazı hastaların fenalaştı. Bunun üzerine buradaki hastalardan 25'i kent içindeki başka hastanelere sevk edildi. Hastalara verilen azot gazları içerisinde hidrojen sülfür ve karbonmonoksit gazı varlığı emareleri görüldüğü bildirilirken ameliyatlar durduruldu, solunum desteği alması gereken tüm hastalar başka hastanelere sevk edildi.

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Başka hastanelere sevk edilen hastalardan mide kanseri olan Suriyeli 51 yaşındaki Muhammet Ecu, götürüldüğü Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Hastalığı sonucu öldüğü bildirilen Ecu'nun ardından çeşitli hastalıkları bulunan 81 yaşındaki Zamir Karabıyık ile Suriyeli 51 yaşındaki Abdullah Ömer Jaber de tedavi gördüğü hastanelerde bugün sabah yaşamlarını kaybetti.

Karabıyık ile Jaber'in cenazeleri otopsi yapılmak üzene Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.  Zamir Karabıyık oğlu Yaşar Karabıyık, babasının Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz ve böbrek sorunları nedeniyle tedavi gördüğü söyledi. Karabıyık, "Aklımıza her şey geliyor, babam gaz kacağından mı vefat etti araştırılmasını istiyoruz" dedi.