YSK'ya 'Bu kurumda adalet yok' stickerları

Sivil Toplum Örgütleri, 16 Nisan referandumunun dördüncü ayında YSK önünde eylem yaptı. Referandum sonuçlarının iptali için çalışacaklarını belirten STK temsilcileri YSK'nın önüne Bu kurumda adalet yoktur” yazılı stickerlar yapıştırdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sivil Toplum Örgütleri mühürsüz oyların geçersiz sayıldığı referandum sonuçlarını 4'üncü ayında Yüksek Seçim Kurulu önünde protesto etti.

Başkent Dayanışması Bileşenleri’nin eyleminde yapılan ortak basın açıklamasını Halkevleri Genel Sekreteri Dilşat Aktaş okudu. Aktaş, şunları söyledi:

“Mühürsüz referandum oylamasının üstünden 4 ay geçti. Halkın nezdinde bu oylama YSK’nın aldığı mühürsüz oyların geçerli olması kararı ile şaibelidir... Bugün Atilla Kart tarafından yapılan AİHM başvurusunun kabul edildiği haberini de basın üstünden haber almış durumdayız. Bizim başvurularımız hakkında da kısa zamanda olumlu yanıt çıkacağını beklemekteyiz. Başvurunun kabul edilmesi demek, arkamızda gördüğünüz kurumda adalet olmadığının tescilidir... O üyeler hakkında görevi kötüye kullanmalarından dolayı yaptığımız itirazlar Yargıtay tarafından reddedilmiştir. Ama bizler bu konuda da haklı davamızın takipçisi olmaya devam ediyoruz."

Açıklamanın ardından YSK binasının önüne, “Bu kurumda adalet yoktur” yazılı stickerlar yapıştırıldı. (DUVAR)

Etiketler YSK YÖK adalet sticker