Türkiye'den Almanya'ya Öksüz notası!

Türkiye, firari Adil Öksüz'ün araştırılması için Almanya'ya nota verdi... Alman diplomatik kaynaklar ise Adil Öksüz'ün ülkede olduğuna dair bir bilgi olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ soruşturması kapsamında aranan firari Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü haberleri üzerine Türkiye Almanya’ya nota vererek, haberlerin doğruluğunun araştırılmasını istedi. Notada ayrıca eğer Öksüz’ün varlığı tespiti edilirse yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesi istendi.

Medyaya yansıyan bilgilere göre, "FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı" olarak aranan Öksüz hakkında çıkan son haberler üzerine Türkiye üst düzeyde diplomatik girişimde bulundu. Geçen hafta Türk basınında çıkan haberlerde, Almanya'daki Türk vatandaşlarının Adil Öksüz'ü Frankfurt ve Ulm kentlerinde gördükleri, Öksüz'e Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde geçici oturum verildiği iddia edilmişti.

BERLİN: BİLGİMİZ YOK

Deutsche Welle Türkçe'ye konuşan Alman diplomatik kaynaklar ise Türkiye’nin girişimini doğrularken “Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğuna dair bilgi yok” dedi ve Türk tarafına da bu yanıtın verildiğini aktardı. Alman yetkililer şu aşamada Öksüz ile ilgili kendilerine ulaşmış bir bilgi olmadığına vurgu yaptı.

Kaynaklar, Öksüz hakkındaki haberlerin çelişkili olduğunu, aynı anda aynı kişinin farklı kentlerde olduğu yönünde iddiaların bulunduğunu, bu bilgilerin bazı kişilerin ihbarlarına dayandırıldığına dikkat çekiyor. Alman kaynaklar, enzer iddiaların daha önce de firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara ile ilgili olarak gündeme getirildiğine işaret etti.

Alman makamları, uluslararası sözleşmelere dayanan yükümlülüklerini gerekçe göstererek iltica talebinde bulunan kişiler hakkında bu kişilerin geldiği ülkelerle bilgi paylaşımı yapmıyor. (HABER MERKEZİ)