Kocası hapiste oğlu peşinde

Evliliği boyunca kocasının defalarca darp ettiği Vildan Samat şimdi de oğlu tarafından tehdit ediliyor. "Babamın bıraktığı işi tamamlayacağım" diyen oğlunu mecburen şikayet eden Samat devletten yardım bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evliliği boyunca kocası Erdal Yıldız'dan şiddet gören Vildan Samat, şimdi de oğlu tarafından tehdit ediliyor. Babasının cezaevine girmesi üzerine Samat’ın oğlu A.Y., ‘Babamın bıraktığı işi ben tamamlayacağım’ diyerek annesini arıyor.

Vatan gazetesinden Esra Can Sinav'ın haberine göre 16 yaşında evlendirilen Vildan Samat'ın kocası Yıldız, 2006'da eşine bıçakla saldırdı ve iki parmağını kesti. 1.5 yıl hapis yatan Yıldız, cezaevinden çıkınca karısına şiddet uygulamaya devam etti. 2012'de adam yaralamadan yeniden cezaevine giren Yıldız'ın hapisteyken başka kadınları taciz ettiğini öğrenen Samat, 2014'te kocasından boşandı. Çiftin 23 ve 18 yaşlarındaki oğulları annelerinin yanında kaldı.

2015'te cezaevinden çıkan Yıldız eski eşiyle barışmasına rağmen yine şiddet uygulayınca bu defa Samat ve çocukları Kocaeli'ne kaçtı. Eski karısının izini süren Yıldız 14 Temmuz'da Samat'ı takip ederek sokakta bıçakladı. Boğazından ve kolundan yaralanan Samat hastaneye kaldırılırken Yıldız cezaevine gönderildi.

"OĞLUMU MECBUREN ŞİKAYET ETTİM"

Samat, saldırıdan 1 hafta sonra 18 yaşındaki oğlu A.Y.’nin evden ayrılarak Erzurum'daki amcalarının yanına gittiğini söyledi. Samat, “Oğluma ulaşmışlar. Bana karşı doldurmuşlar” derken iki oğlunun da bugüne kadar hep yanında olduğunu ama şimdi küçük oğlunun kendisini öldürmek istediğini belirtti.

Vildan Samat şunları söyledi: “Bir anne olarak oğlumu mecburen şikayet ettim. Abisiyle sürekli şehir değiştirmek zorunda kalıyoruz. Şu anda yerimizi kimse bilmiyor. Devletten yardım istiyorum. Bana sığınacak bir kapı açılsın. Bir iş, kalacak bir yerim olsun. Kaçmaktan yorulduk.”