İstanbul'da 35 gazeteciye gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonun 'ByLock' iddiasıyla yapıldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'FETÖ' medya yapılanması iddiasıyla 'ByLock' kullandığı iddia edilen 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın ayrıca şüpheliler hakkında ikametlerinde arama kararı talep etmesi üzerine nöbetçi hakimlikçe, arama ve yakalama kararı da verildi. Polis ekipleri, gazetecilerin evlerine operasyon düzenliyor.

Birgün gazetesi editörlerinden Burak Ekici'nin de bu kapsamda gözaltına alındığını belirtildi. Gözaltına alınan Ekici "Beni içeri aldılar, il emniyetteyim" diye yazdı.

Gözaltına alınan gazetecilerin isimleri de netleşmeye başladı. Savcılığın karar verdiği isimler şöyle; "Burak Ekici, Muhsin Pilgir, Ömer Faruk Aydemir, Sait Gürkan Tuzlu, Cüneyt Seza Özkan, Yusuf Duran, Ahmet Feyzullah Özyurt, Ahmet Sağırlı, Mutlu Özay. Gözaltına alınan Ahmet Sağırlı Türkiye gazetesi yazarlarındandı ve geçen hafta işine son verilmişti.

BİRGÜN'DEN AÇIKLAMA

İnternet editörünün gözaltına alınmasının ardından BirGün gazetesi açıklama yaptı. Operasyonun gazeteye yönelik olmadığı belirtilen açıklamada "Operasyon gazetemize yönelik değildir ancak avukatlarımız konuyu yakinen takip etmektedir. Ekici ile ilgili iddiaların tarafımıza bildirilmesini ve soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)

BirGün editörlerinden Burak Ekici gözaltına alındıBirGün editörlerinden Burak Ekici gözaltına alındı