Kocaeli'de 'denize girmeyin' uyarısı

Kocaeli Belediyesi hava şartları nedeniyle yükselen dalgalara karşı tatilcileri uyardı. Yetkililer, dalgalı denizler durulana kadar denize girmeyin diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) hava şartları nedeniyle yükselen dalgalara karşı tatilcileri deniz durgunlaşana kadar denize girmemeleri konusunda uyardı.

KOSKEM, sahil kesimlerinde aşırı rüzgar ve sonrasında oluşan dalgaların tehlike saçtığını, dalgalarla birlikte çeken akıntıların oluştuğunu açıklayarak, deniz durulana kadar vatandaşları suya girmemeleri konusunda uyardı. KOSKEM çocukların yalnız bırakılmamasını isteyerek, şu uyarıyı yayınladı:

"Karadeniz’in birçok sahilinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle meydana gelen çeken akıntılarda, akıntıya kapılmışsanız önce sakin olmak gerekiyor. İnsanı dibe çekmeyen bu akıntı sahilden açığa sürüklüyor. Akıntıya kapılan sahile doğru yüzerek yorulmamalı. Akıntıya kapılanlar, akıntının kendisini götürmesine bir süre izin vermeli. Akıntı zayıfladığında sahile doğru değil, akıntının sağ veya soluna doğru kıyıya paralel yüzülmeli. Boğulma riski olduğunda su üstünde kalmaya çalışılmalı ve el kaldırılarak yardım istenmeli. Yüzmeye beraberinizde getirdiğiniz çocuklar asla yalnız bırakılmamalı."

CANKURTARAN OLMAYAN YERDE YÜZMEYİN 

KOSKEM tarafından yapılan uyarıda cankurtaranlık hizmeti verilmeyen bölgelerde yüzülmemesi gerektiği, yemekten hemen sonra denize girilmemesi, dibi görünmeyen denize girilmemesi gibi maddeler de yer alıyor. Yetkililer, suda hafif baş dönmesi hissedilirse hemen çıkılması gerektiği ve kayalık bölgelerden atlanmaması gerektiğini de vurguluyor. (DHA)