'Ağa' basına para gösterdi!

Kırkpınar'ın ağalık ihalesini kazanan Ahmet Çetin'in taksitleri ödemediği iddia edildi. İddialar üzerine basın toplantısı düzenleyen Çetin toplantıya paralarla geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de gelecek yıl düzenlenecek 657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağalığını alan Ahmet Çetin'in, ağalık bedelinin ilk taksitini ödemediği iddia edildi. Çetin iddialar üzerine basın toplantısı düzenledi, basın toplantısına elinde paralarla geldi. Ağalık taksitinin ilkini ödediğini söyleyen Çetin, "Ağalık parasını ödedim, ben züğürt ağa değilim" dedi. Ağalık bedeli ise 1 milyon 522 bin lira tutarında.

'BEN KİMSENİN YAMAĞI DEĞİLİM'

İşadamı Ahmet Çetin, toplantıda , çantadan çıkardığı paraları da gazetecilere gösterdi. Çetin, "Bu para kağıt parçası. Ben bu paralar için almadım ağalığı. Ağalık Edirne'de kalsın diye aldım. Biz bunu kazanıyoruz. Ağalık konağı Edirne için şart. Edirne'nin Kırkpınar ağalığı varsa, ağanın da konağı vardır. Sen tüketiciye, müzikçiye konak veriyorsan Kırkpınar ağasına da konak tahsis etmek zorundasın. Etmiyorsan bu senin ayıbındır. Birileri bana Ankara'ya beraber gideriz diyor. Ben senin yamağın mıyım? Ben kimsenin yamağı değilim. Ben Kırkpınar ağası gibi davranacağım" diye konuştu.

'HODRİ MEYDAN'

Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, kendisinin ağalığın ilk taksitini ödemediği şeklinde haberler yapıldığını belirterek, "Hodri meydan. Eskiden ağalar ödemeyi çekle yapıyorlarmış. Ben 1 trilyon 522 bin liralık çek götürdüm. 'Hayır, almayız' dediler. Ben esnafım çek de veririm evrak da veririm. Neden almıyorsun?" dedi.

Nakit verilen paranın kime gideceğinin bilinmediğini, çeki ise kimin aldığının belli olacağını kaydeden Ahmet Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü kimin çektiğini bileceğim. Nakit olsa paranın kime gideceğini bilmeyeceğim. Ağalık konağı, VİP geçişi, resmi plaka istiyorum. Bunlardan da dönüşüm yok. Bunlar olmazsa ne Ankara'ya giderim, ne de yerimden kımıldarım." dedi.