Akrostişli şiire 'FETÖ' soruşturması

Gaziantep'te cezaevine gönderilen akrostişli şiire soruşturma açıldı. Gerekçe ise şifre içerebileceği.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Cezaevin'de kalan tutuklu kadına eşi tarafından gönderilen akrostişli şiire el kondu. Görevliler 'FETÖ' tutuklusuna gönderilen mektupta şifre içerebileceğini iddia etti. Mektubu veren avukat Önder Alkurt hakkında soruşturma ise savunma amacı dışında mektup taşıdığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre,  Avukat Alkurt, 'FETÖ' üyeliği suçundan tutuklu yargılanan müvekkili Gamze B. ile görüşmek için 8 Mayıs’ta Gaziantep E Tipi Cezaevi’ne gitti. Alkurt, görüşme sırasında, Gamze B.’ye eşi Latif B.’nin yazdığı akrostişli şiiri verdi.

Şiirde şöyle yazıyordu:

“GÖNLÜMÜ / ALMAKSA / MURADIN / ZATEN / ELLERİNDE”

Görüşmeye nezaret eden gardiyanlar not kâğıdına el koydu ve tutanak hazırladı. Tutanakta “Not kâğıdında yazılı kelimelerin baş harflerine bakıldığında bayan tutuklunun adının çıktığı görülmüştür. Kâğıdın tutuklunun eşi tarafından gönderilmiş olabileceği ihtimali göz önüne alınarak, bir şifreleme yöntemi olabileceği düşünülmüştür. Adı geçen avukatın hukuki olarak değil de haber götürüp getirme amaçlı görüşmeye geldiği ihtimali üzerine not kâğıdı muhafaza altına alınmıştır” denildi.

Gaziantep Başsavcılığı avukat Alkurt hakkında soruşturma başlattı. Ardından not kâğıdı, ‘herhangi bir şifre içerip içermediği hususunun tespiti’ için Organize Suçlar Soruşturma Bürosu’na gönderildi.

Etiketler şiir mektup