Kars'a yerleşen Afgan ailenin çaresizliği

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak büyük bir umutla geldikleri Kars'a yerleşen Afgan Sakine- Ayvaz Haydari çifti, beyni su toplayan çocukları 9 yaşındaki Aliekber'in tedavisi için yardım bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 5 yıl önce Kars'a yerleşen ve Yeni Mahalle'deki bir evde yaşam mücadelesi veren Afgan ailenin çocukları Aliekber Haydari'nin, doğumundan 5 gün sonra geçirdiği bir hastalık nedeniyle beyni su toplamaya başladı.

Oğlunun çok acı çektiğini söyleyen anne Sakine Haydari, "Oğlum'u yalnız bırakamıyorum. En ufak bir seste rahatsızlığı nedeniyle atak geçirebiliyor ve bayılıyor. Eskiden çocuk arabalarıyla dışarı çıkarabiliyordum ama artık vücudu gelişince ağırlaştı ve benim gücüm yetmiyor. Büyük bir araba gerekiyor. Eşim, 3 çocuğumuz ve bana bakabilmek için gece-gündüz demeden bulduğu her işte çalışıyor. Ona da üzülüyorum. Allah kimseyi vatansız, yersiz, yurtsuz bırakmasın" dedi.

Kars'taki Ehlibeyt Derneği yöneticilerinden Mir Kısam Erdem ise kim olursa olsun yardıma muhtaç herkese yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Hayırseverlerle ihiyaç sahibi aileler arasında köprü kuruyoruz. Afganlı ailenin küçük çocuğu olan Aliasker, beyninde su toplanması nedeniyle yardıma muhtaç durumda. Aliasker’i annesinin dışarı çıkarması, gezdirmesi için medikal uyumlu bir araca ihtiyacının bulunduğunu duyunca biz de yardım kampanyası başlattık. Bu aracın fiyatı 5 bin TL. Bir bankada hesap açtık. Umuyorum kısa sürede Aliasker'in ihtiyacını yerine getiririz."

(KARS-DHA)

Etiketler Kars yardım aliekber