HDP Eylül ayında 6 ilde mitingler düzenleyecek

HDP, bugün İstanbul’da MYK toplantısını gerçekleştirdi. Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin tartışıldığı toplantıda, Eylül ayı içerisinde Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Adana ve Van’da mitinglerin gerçekleştirileceği kararlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP), Vicdan ve Adalet Nöbeti devam ettiği saatlerde Kadıköy KESK Şubesi'nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Diyarbakır’da gerçekleşen ve İstanbul'da 4’üncü gününde devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti tartışıldı. Toplantıda, nöbet eyleminin geldiği aşamanın başarılı olarak değerlendirildi.

HDP BİRÇOK İLDE MİTİNGLER DÜZENLEYECEK

Toplantıda İstanbul’da sonra 8 Ağustos’ta Van’da devam edecek olan nöbet toplantının konuları arasında yer aldı. HDP, Van’da başlatacağı nöbete ilişkin devletin baskıcı şekilde yaklaşması durumunda halk toplantıları ile halk buluşmaları gerçekleştireceğini belirtti. Toplantıların ise köylerden mahallelere kadar birçok noktada yapılacağı kaydedildi. HDP, Diyarbakır’da ve İstanbul’da sert bir şekilde uygulanan; ancak halk tarafından yıkılan ablukayı Van’da kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

Nöbetin ardından neler yapacaklarına dair gelişmelerin de masaya yatırıldığı toplantıda, Eylül ayı içerisinde Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Adana ve Van’da mitinglerin gerçekleştirileceği kararlaştırıldı. Aynı şekilde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde de Türkiye ve bölge kentlerinde tüm demokrasi güçleri ile birlikte eş zamanlı mitingler gerçekleştirileceği kararı alındı. (Kaynak: DİHABER)