Karaman'ın 'Başörtülü sigara' yazısına tepki

Hayrettin Karaman'ın 'Başörtülü sigara' yazısı sosyal medyada gündem oldu. İslami camiadan da çok sayıda isim Karaman'ın yazdıklarına karşı çıkarak "Özür dile" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Şafak yazarı Prof. Hayrettin Karaman, bugünkü köşesinde sigara içmenin 'caiz' olmadığını yazdı. Karaman'ın 'Başörtülü sigara' başlıklı yazsında yer alan "Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaya kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: 'Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var."

Karaman, 'örtünen' kadın için sigara içmenin 'edebe de aykırı' olduğunu öne sürerek "Bizim geleneğimizde kadın sigara içmez, erkeklerin de küçükleri büyüklerinin yanında, öğrenciler hocalarının yanında… sigara içmezler; çünkü bu davranış ayıptır, edebe aykırıdır. Edep insanın zinetidir; edepten mahrum olanlar insanı güzelleştiren özelliklerden da mahrum olarak gittikçe çirkinleşir, hatta iğrenç hale gelirler" diye yazdı.

Karaman'ın bu ifadeleri tartışma yaratırken İslamcı camiada da tepkilere neden oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Karaman'a "Özür dile" çağrısında bulundu.