Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yaşar Güler kimdir?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı devralacak olan Orgeneral Yaşar Güler, 63 yaşında. Bir dönem Silopi'de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı da yapan Güler, 15 Temmuz gecesi makam odasında emir subayı tarafından derdest edilerek Akıncı Üssü'ne götürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Yaşar Güler, 1954 doğumlu. 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1984 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yaptı.

1986 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay olan Güler, çeşitli karargâhlarda plan subaylığı ve şube müdürlüğü yaptı.

SİLOPİ'DE GÖREV YAPTI

Silopi'de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna-Hersek Türk Tugay Komutan Yardımcılığı, Başbakanlık Askerî Danışmanlığı'nda Proje Subaylığı, NATO Güney Bölge Komutanlığı'nda (Napoli/İtalya) Muhabere Başkan Yardımcılığı, TSK Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Tatbikatlar Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

2001 yılında tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla 10'uncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS (Muharebe Elektronik Bilgi Sistemler) Okulu Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2005 yılında tümgeneral rütbesine terfi ederek sırasıyla MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz kimdir?Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz kimdir?

2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede sırasıyla MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerinde bulundu.

15 TEMMUZ GECESİ

2013 yılında Orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay II nci Başkanlığı'na atandı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 28 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Yüksek Askerî Şûra toplantısında alınan karar uyarınca Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirildi.

Güler 15 Temmuz darbe girişimi sırasında rehin alınıp Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına götürülen isimler arasındaydı. Güler'in kendi emir subayı Mehmet Akkurt tarafından makam odasında derdest edilerek üsse götürüldüğü bilgisi basına yansımıştı.

Güler darbe girişimi soruşturmasında tanık olarak ifade verirken makam odasında yaşananları şöyle anlatmıştı: “Ben bunlardan bir tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar ve yüzükoyun yere yatırdılar. İçlerinden bir tanesi kafama ayağı ile bastırdı. Derhal ellerimi arkadan bağladılar. O vaziyette dururken sivil kıyafetli biri sırıtarak omuzuma vurdu. 'Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat" gibi alaycı ifadelerle konuşunca baktım ve benim emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm." (HABER MERKEZİ)

YAŞ toplantısında 3 kuvvet komutanı değiştiYAŞ toplantısında 3 kuvvet komutanı değişti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Adnan Özbal kimdir?Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Adnan Özbal kimdir?