'İhraç edilmiş polis tercihimizdir'

KHK ile ihraç edilen kamu çalışanları sosyal medyada oluşturdukları gruplarda ihraçlarla ilgili sorulara cevap arıyor ve iş ilanları paylaşıyor. Adana'da güvenlik görevlisi ilanı veren bir kişinin "Özellikle polis ihraçlı tercihimizdir" notu dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanlarının sayısı 110 binin üzerine çıktı. Kamu çalışanları sosyal medya üzerinden oluşturulan gruplarda devam eden mahkemeler ile ilgili sorularını, iş ilanlarını paylaşıyor.

'KHKlı Platformu' isimli grupta bir kullanıcı iş ilanı verdi. Adana'daki bir sitede iki güvenlik görevlisine ihtiyaç olduğu belirtilen ilanda bir de not düşüldü. İlan veren kullanıcı "Özellikle polis ihraçlı tercihimizdir" dedi.

'KHK İLE ATILAN İŞKUR'A BAŞVURABİLİYOR MU?'

İhraç edilenlerin dayanışmak için oluşturdukları sayfalarda iş ilanlarının yanı sıra OHAL İnceleme Komisyonu'na verilecek dilekçeler ile ilgili yapılması gerekenler, devam eden mahkeme sürecine dair gelişmeler de paylaşılıyor. Kullanılmayan eşyaların paylaşılması, kiralık ev ilanları, davalar ile ilgilenecek avukatların telefon numaraları gibi pek çok konuda  bilgi alışverişi yapılıyor.

KHK ihraçlarının ardından iş arayanlar "KHK ile atılan İŞKUR'a başvurabiliyor mu?",  sosyal güvencesi olmayanlar "İhraç edilenlere Yeşil Kart çıkıyor mu" sorularının cevaplarını arıyor.

khk44

khk33

ÜNİVERSİTE'DEN ATILAN ÖĞRENCİ: OHAL KOMİSYONU'NA BAŞVURAMIYORUM

Uludağ Üniversitesi'nde öğrenciyken 667 sayılı KHK ile okuldan ilişkisi kesilen bir öğrenci OHAL Komisyonu'na başvuru yapamadığını  hukuki süreçte  ne yapması gerektiğini grupta yer alan hukukçulara sordu. Öğrencinin sorusunu grup üyelerinden biri cevapladı. Öğrencinin OHAL Komisyonu'na başvuramayacağı, İdare Mahkemesi'ne başvurarak hukuki süreci tüketmesi gerektiği belirtildi.

khk22

khk11

Etiketler ihraç OHAL KHK komisyon