'Köy hapsi'ne itiraz reddedildi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek yürüyüşü sonrası "köy hapsi"ne gönderilen Adem Kızılçay'ın mahkemeye yaptığı itiraz reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için İzmir'den Ankara'ya yürürken gözaltına alınan Adem Kızılçay'a ev hapsi cezasına itiraz reddedildi.

Kızılçay İzmir'deki evinde bu cezayı çekmek istedi ama ikametgah adresi köy göründüğü için talebi kabul edilmedi. Kızılçay halen anne babasının yaşadığı Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Aşağıkayı köyüne gönderildi. Jandarmanın 'köyden çıkmayacaksın' uyarısıyla köy sınırları dışına çıkamayan Kızılçay ev hapsi cezasına itiraz etti. Kızılçay'ın itirazını inceleyen mahkeme talebi reddetti.

Ankara'ya yürüyen Kızılçay'a 'köy hapsi!'Ankara'ya yürüyen Kızılçay'a 'köy hapsi!'

İDDİANAME HENÜZ KABUL EDİLMEDİ

Hakkındaki soruşturma devam eden Kızılçay'ın  iddianamesi henüz kabul edilmedi. İlk mahkemeye kadar köyde kalmak zorunda olduğunu söyleyen Kızılçay  şunları ifade etti: "Ev hapsi cezası sonrası mahkeme ne zaman görülecek henüz belli değil ve bu yapabileceklerinin önünde engel teşkil ediyor. Köy içerisinde kafamı toplayamıyorum. Ülkede her gün değişik bir haksızlık, hukuksuzluk hayatın her alanında hüküm sürüyor. Bu koşullarda duyarlılığımızı sürdüremiyoruz."