Cumhuriyet çalışanları tahliye edildi

Tutuklu olarak yargılanan Cumhuriyet gazetesinin 7 çalışanı, mahkeme kararı sonrasında tahliye edildi. Tutuklu olan arkadaşları nedeniyle mutlu olamadığını söyleyen karikatürist Musa Kart, "Diliyorum ve umuyorum ki 4 arkadaşımızı da Silivri'den alacağız. En güzel fotoğrafı hep birlikte oluşturacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haklarında tahliye kararı verilen Cumhuriyet gazetesi çalışanı 7 kişi, tahliye edildi. Cumhuriyet çalışanlarını, Silivri Cezaevi önünde mesai arkadaşları, yakınları ve siyasi parti temsilcileri karşıladı.

İstanbul 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet davasının 5 gün süren ilk duruşmasının sonunda ara kararını açıkladı. Mahkeme, Cumhuriyet Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay, okur temsilcisi Güray Öz, karikatürist Musa Kart, yazar Hakan Kara, Cumhuriyet Vakfı yöneticisi Önder Çelik ile gazetenin avukatları Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör'ün tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutukluluk halinin devamı yönünde karar açıkladı.

'YÜREĞİMİZİ KİNLE ÖFKEYLE DOLDURMADIK'

Mahkemenin kararı üzerine 9 aydır tutuklu olan 7 kişi, gece saatlerinde tahliye edildi.

Cezaevinden çıktıktan sonra açıklama yapan karikatürist Musa Kart, "Haksız, hukuksuz ve mesnetsiz suçlamalardan 9 ay tutuklu kaldık. Sevdiklerimizden, yakınlarımızdan, eşimizden ayrı kaldık. Avukat arkadaşlarımız buna keyfi tutuklama diyor. Ama inanın bu süreç içerisinde yüreğimizi kinle ve öfke ile doldurmadık. Bu duygularla yaşayamazdık" dedi.

Cumhuriyet gazetesine yöneltilen "FETÖ ile ilişki" suçlamasının düştüğünü belirten Kart, "Savunmam da ifade ettim, bu iddianame düşmüştür. Eğer önyargısız bir denetim, bir çalışma, bir iddianame hazırlanmış olsaydı görülecekti ki başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerini en sert şekilde eleştiren bir gazeteyi terör örgütleri ile irtibatlandırmak hayalin alacağı bir şey değildir" diye konuştu.

'4 ARKADAŞIMIZI DA ALACAĞIZ, EN GÜZEL FOTOĞRAFI OLUŞTURACAĞIZ'

Tahliye sırasında sevinçli olacağını düşündüğünü aktaran Musa Kart, "Bugün çok sevinçli olduğumu söyleyemiyorum. Ne yazık ki 4 arkadaşımız hala Silivri Cezaevi'nde yatmakta. Gazetecilerin cezaevinde gösteren bir fotoğraf bu ülkeye yakıştıramıyorum. Diliyorum ve umuyorum ki 4 arkadaşımızı da Silivri'den alacağız. En güzel fotoğrafı hep birlikte oluşturacağız" ifadelerini kullandı. (KAYNAK: CUMHURİYET)