Belediye başkanına dışkı attı

Hasan Hüseyin Alipek, belediye başkanına dışkı attı. Evinin bodrumunu kanalizasyon suyu bastığını söyleyen Alipek, "Başkan Halil Hilmi Tütüncü de bu şekilde nasıl yaşanıyormuş görsün diye kendi dışkımı bir kaseye koyup, üzerine attım" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yaşayan Hasan Hüseyin Alipek, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün üzerine dışkı attı. Zabıtalar tarafından uzaklaştırılan Alipek, gözaltına alındı. 3 yıldır evinin bodrumunu lağım suyu bastığını öne süren Alipek, "Başkan Halil Hilmi Tütüncü de bu şekilde nasıl yaşanıyormuş görsün diye kendi dışkımı bir kaseye koyup, elime de eldiven geçirerek, pazar yerinde üzerine attım" dedi.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, önceki gün Pisidia Antiocheia Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında, etkinliklere katılan esnafı ziyaret etti. Tütüncü'nün gezisi sırasında yanına yaklaşan Hasan Hüseyin Alipek, kase içinde getirdiği dışkıyı başkanın üzerine fırlattı. Dışkı Tütüncü'nün kıyafetlerine isabet ederken,Alipek olduğu tespit edilen saldırgan ise zabıta memurları ve yakındakiler tarafından uzaklaştırıldı. Alipek, gözaltına alındı.

İKİ TARAF DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Polis merkezinde ifade veren Hasan Hüseyin Alipek, dün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Başkan Halil Hilmi Tütüncü, Alipek'ten şikayetçi olurken, Alipek de kendisini tartakladığını öne sürdüğü zabıta memurlarından şikayetçi oldu.

'SORUN ÇÖZÜLMEZSE AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİM'

3 yıldır evinin bodrumunu lağım suyu bastığını söyleyen Hasan Hüseyin Alipek, sorunun çözülmesi için komşularından imza toplamadığını belirtti. Girişimlerinin dikkate alınmadığını ön süren Alipek, şunları söyledi:

"Sesimi duyurabilmek, isteklerimin yerine gelmesini sağlamak amacıyla böyle ilkel bir yol seçtim. 17 yıl Avrupa'da kaldım. Orada bu tür protestoları çok gördüm. Madem ben b.k içinde yaşamaya mecbur ediliyorum, Başkan Halil Hilmi Tütüncü de bu şekilde nasıl yaşanıyormuş görsün diye kendi dışkımı bir kaseye koyup, elime de eldiven geçirerek, pazar yerinde üzerine attım. Küfür etmedim, hakaret etmedim, fiziki saldırıda bulunmadım. Üstü başı pislendi. Bu sorun çözülmezse, çözülünceye kadar aynı şekilde devam edeceğim."

yalvac-diski

'YILLARDIR BU SORUN ÇÖZÜLMEZ Mİ?'

Alipek, oturdukları binayı lağım suyu basmasına, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan kanalizasyon rögarının çökmesinin neden olduğunu iddia etti. Alipek, "Bizim semtte çok sayıda hazır yemek fabrikası var, bir de tekstil atölyesi bulunuyor. Birinden iplik parçaları, yemek fabrikalarından yağ artıkları kanalizasyona atılınca, burada tıkanma meydana geliyor. Pislik oradan tepince bizim evden çıkıyor. Yıllardır bu sorun çözülmez mi?" diye konuştu.

'BUNU DÜZELTMEK BELEDİYENİN GÖREVİ'

Konuyla ilgili başka kurumlara bir şikayette bulunmadığını aktaran Alipek, "Bu belediyenin görevidir ve yerine getirmek zorundadır. Bizim de insanca yaşama hakkımız var, neden başkalarına şikayet edeyim ki? Beni kimse azmettirmedi, azmettiremez. Kendi sorunumun çözümü için yaptım, yine yaparım. Toplantıda olsun, sokakta olsun bu sorun çözülünceye kadar aynısını yapmaya devam ederim. Savcı beye de 'protesto hakkımı kullandım' diye ifade verdim" dedi. (ISPARTA/DHA)