Emniyet bariyerlerine yaklaşan araca ateş açıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşan bir araca ateş açıldı. Aracın "Dur" ihtarına uymadığı iddia edilirken, araçtaki 2 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bariyerlerine yaklaşan ve dur ihtarına uymadığı iddia edilen otomobile ateş açıldı. Otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Araçtakilerin "15 Temmuz Gazisi" M.A. ve eşi S.A. olduğu belirlendi.

Olay dün, saat 04.00 sıralarında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yaşandı. İddiaya göre, emniyet metro girişi önündeki demir bariyerlere yaklaşan bir otomobile özel harekat ekipleri "Dur" ihtarında bulundu. Uyarıya karşın otomobilin kaldırıma çıkarak ilerlediği öne sürüldü.

Bombalı araç şüphesiyle önce havaya sonra da araca ateş açıldı. Araçta bulunan 2 kişi yaralı olarak Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis incelemesinde araçtakilerin 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan ve gazi unvanı verilen M.A. ve eşi S.A olduğunu öğrenildi.

ARAÇ BİR SAAT ÖNCE DURDURULMUŞ

M.A.'nın, saat 03.00'te Aksaray'da trafik uygulamasında durdurulduğu, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmaktan hakkında işlem yapıldığı belirtildi. M.A. ve eşi S.A.'nın polisler tarafından evine bırakıldığı, aracın ise başka bir sürücü tarafından evine götürüldüğü iddia edildi.

Bir saat sonra M.A. ve eşinin araçlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldiği sırada olayın yaşandığı ileri sürüldü.

M.A.'nın tedavisinin devam ettiği, eşi S.A.'nın ise taburcu olduğu öğrenildi. (İSTANBUL/DHA)