Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Er'den Türkiye gazetesine FETÖ suçlaması

Gazeteci Cengiz Er, Türkiye gazetesinin bugünkü manşetine tepki gösterdi. Er İhlas Grubu'nun FETÖ adına operasyon çektiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Cengiz Er, Türkiye gazetesinin bugünkü (26 Temmuz 2017) manşetine tepki gösterdi.

Twitter hesabından, "Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" manşetiyle çıkan Türkiye gazetesi görseliyle ve Fethullah Gülen'in fotoğrafının bulunduğu bir mesaj paylaşan Er, şu ifadeyi kullandı: "İhlas Grubu'na dikkat; operasyon çocuklarını bünyede topladılar. 'FETÖ' adına operasyon çekiyorlar."

YAZIDA NE DENİLİYOR?

Türkiye gazetesi bugün Nuri Elibol köşe yazısını manşetten yayınlamıştı. "15 Temmuz ve öncesinde olup bitenleri sorguladığımızda, büyük bir sistem zaafının olduğu gözleniyor" ifadesi yer alan yazıda şunlar dile getiriliyordu:

"FETÖ’cüler TSK içinde yeni bir darbeye kalkışmasının imkân ve kabiliyeti ortadan kaldırıldığına göre ‘Türkiye’de gelecekte yeni bir darbe tehlikesi var mı’ sorusuna kaynaklarım eminim beni şaşırttığı kadar siz değerli okuyucularımı da şaşırtacak şu cevabı verdiler: 'FETÖ’cülerin TSK içinde yapılanmalarını

engelleyemeyen, darbe hazırlıklarını tespit edip tedbir alınmasını sağlayamayan bir sistem zafiyeti söz konusu. Eğer bu sistem zafiyeti giderilmezse ve sivil asker ilişkilerini Batı normlarına taşıyacak reformlar ve hukuki düzenlemeler yapılamazsa bir buçuk iki yıl içinde ordudaki Ulusalcılar yeni bir darbeye kalkışabilir. Küresel aktörlerin ve Türkiye karşıtlarının ordu içerisinde darbe yaptıracak birilerini her zaman bulma imkânları vardır. Bu işe engel olmanın yolu kişilere değil sisteme endeksli önleyici tedbirlerin alınmasıdır.'

Bu uyarıyı dikkate alırsak kanaatim odur ki 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce bu reformların ve hukuki düzenlemelerin hızla yapılması kaçınılmazdır."

CENGİZ ER KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuzeni olan Cengiz Er, Kanal 7, Star TV ve Kanal 24 yöneticilik  yaptı.

Er, 2011 yılından itibaren A Haber'in kurucu genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. 2013 yılının sonlarına doğru ise kanaldan ayrıldı. Cengiz Er, daha sonra internet sitesi SuperHaber'i kurdu. Er, gazetecilik faaliyetlerine burada devam ediyor. (HABER MERKEZİ)