'Avukat Ebru Timtik ve Barkın Timtik serbest bırakılsın'

Gözaltında tutulan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatlarının serbest bırakılması için adliye önünde basın açıklaması yapıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da önceki gün gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatları Ebru Timtik ve Barkın Timtik'in serbest bırakılması için İstanbul Adliyesi'nde avukatlar bir açıklama yaptı. Avukat Gökmen Yeşil, "Hak ve hukuk için görev yapan meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın" dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin 137. gününde Ankara'da yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin vermemiş, bir kişinin kolu kırılırken 7'si avukat 72 kişi gözaltına alınmıştı. Aynı zamanda Gülmen ve Özakça'nın avukatlığını yapan Ebru ve Barkın Timtik ise halen gözaltında tutuluyor. Bugün Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar meslektaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

'BİLEKLERİNDE HÂLÂ MORLUKLAR VAR'

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi'nden avukat Gökmen Yeşil; "Ebru Timtik ve Barkın Timtik henüz basın açıklaması yapılmadan çevik kuvvet polisi tarafından ters kelepçelenerek gözaltına alındılar. Kelepçeyi çıkarttıklarında bileklerinde hâlâ morluklar duruyor. İşlerinden atılan Semih ve Nuriye'nin geri dönmesi için canlarına ortaya koydular. Ama kamuoyunun vicdanı sağır, duvarlar sessiz, kapılar ise kapalı. Görevli kılınan komisyon neredeyse hiç işe başlamadı. Haksızlığı giderecek herhangi bir mekanizma yok. Bu tabloyu anlatmak isteyen onlarca insan gözaltına alındı. Ankara'da kolu kırılan kişinin felç olma ihtimalinin yüksek olduğu da açıklandı. 2 meslektaşımız da açıklanmayan nedenlerle gözaltına alındı" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)