DTK soruşturması: Dört kişi serbest

19 Temmuz'da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan DTK soruşturmasında aralarında SES ve DTK üyelerinin de bulunduğu dört kişi serbest bırakıldı. Gözaltındaki beş ismin ise savcılığa sevki bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan DTK soruşturması kapsamında 19 Temmuz’da sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan dördü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yapılan ev baskınlarında Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Şemsettin Koç ile Necdet İpekyüz, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı ve DTK Divan üyesi Saliha Aydeniz, DTK üyeleri Zühre Taş, Erdal Balsak, DTK çalışanı Fırat Tursun, Dicle Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenlerden Prof. Dr. İrfan Açıkgöz, Dr. Osman Doğan, Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ebru Yiğit ve öğretmen Sadrettin Kaya gözaltına alınmıştı.

Necdet İpekyüz gözaltına alındıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlardan Dr. Şemsettin Koç, emekli öğretmen Zöhre Taş ve DTK Divan üyesi Saliha Aydeniz 21 Temmuz’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından “Örgüt üyesi” oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

Dün ise Erdal Barsak, Hülya Alökmen Uyanık ve Sadrettin Kaya emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Halen gözaltında tutulan Selçuk Mızraklı, Osman Doğan, Ebru Yiğit, İrfan Açıkgöz ve Fırat Tursun’un ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilmesi bekleniyor. (DUVAR)