Polisten kol kıran müdahale

Açlık grevini sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara Güvenpark'ta yapılmak istenen eyleme polis müdahale etti. 30'dan fazla kişi gözaltına alındı. Basın açıklamasına katılan Zeynel Danacı'nın kolu kırıldı. CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 'polisin kasti olarak Zeynel Danacı'nın kolunu kıvırarak kırdığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL döneminde çıkarılan KHK'lerle ihraç edilen ve açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'yla dayanışma amacıyla Güvenpark'ta yapılmak istenen basın açıklamasına polis oldukça sert bir şekilde müdahale etti.

Çevre ve ara sokaklardaki tüm bölgelerde gözaltı işlemi yapan polis, Gülmen ve Özakça'yla ilgili hiçbir slogan ve pankarta izin vermedi.

nuriye3

Polis müdahalesi sırasında Zeynel Danacı adlı bir kişinin kolu kırıldı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, polisin kasti olarak Danacı'nın kolunu kıvırıp kırdığını söyledi.

Çok sayıda kişinin yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığı eylem için Güvenpark'a kitlesel katılım amaçlanmıştı. İstanbul Kadıköy'den Ankara'ya gelmek için hazırlanan kişilerin otobüsleri polis

tarafından bağlanarak şehirden çıkışlarına izin verilmemişti.

Nuriye ve Semih ile Dayanışma Platformu, açlık grevinin 137. gününde Gülmen ve Özakça'nın işe iade edilmesi, Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnameler'in (KHK) iptali için saat 12.30’da Güvenpark’ta toplanarak Yüksel Caddesi’ne yürüyüş ve basın açıklaması çağrısı yapmıştı.

Polisin müdahalesi sırasında 30'dan fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı isimler şu şekilde:

Sibel Göktaş, Taner Aka, Besimcan Arslan, Nursel Güvendir, Çağla Çakır, Başak Çelik, Derviş Aydın, Evrim Ergün, İlhan Kaya Ayşegül Çağatay, Barış Temel, Şengül Özdemir.

Veli Saçılık uğradığı saldırıda kolundan yaralandı. Veli Saçılık uğradığı saldırıda kolundan yaralandı.

YÜKSEL CADDESİ'NDE 9 GÖZALTI

Güvenpark'ın ardından Yüksel Caddesi'nde yapılan 'İşimi geri istiyorum' eylemine de polis müdahale etti. Yüksel Caddesi'nin Konur Sokak girişinde 9 kişi gözaltına alındı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği eylemde İnsan Hakları Anıtı çevresindeki mekanlarda oturanlar da gözaltına alınıyor.

VELİ SAÇILIK'A SALDIRI

Yüksel Caddesi'nde eylemini sürdüren sosyolog Veli Saçılık'a ise sivil bir grup Meşruiyet Caddesi üzerinde saldırdı. Saçılık kolundan yaralandı.

(DUVAR)