Sosyalist Enternasyonal'den tutuklu gazeteciler için dayanışma mesajı

Sosyalist Enternasyonal, Türkiye'de tutuklanan gazeteciler için dayanışma mesajı yayınladı. Mesajda, gazetecilerin serbest bırakılmaları istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyalist Enternasyonal, Türkiye'de tutuklu yargılanan gazeteciler için dayanışma mesajı yayınladı.

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreter Luis Ayala'nın imzasıyla yayınlanan mesajda, "Sosyalist Enternasyonal, Türkiye halkının bilgiye erişim hakkını savundukları için adaletsiz bir biçimde hapse atılan gazetecilerin yanındadır" denildi.

Mesajda, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ifade özgürlüğünü koruyan 19'uncu maddesine saygı gösterilmesi çağrısı yapıldı. Mesajda, "Türkiye'de tutuklu olan tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz; tutuklu gazeteciler özgürleşene kadar çabalarımız sürecektir" ifadelerine yer verildi. Sosyalist Enternasyonel'in mesajı şöyle:

ayala-b Luis Ayala

"Dünyanın tüm sosyal demokrat ve işçi partilerini kapsayan uluslararası bir örgüt olan Sosyalist Enternasyonal, bugün Türkiye'de, halkın haber alma hakkını korumaya çalışırken haksiz olarak hapse atılmış gazetecilerin yanındadır.

Basın özgürlüğü ve bilgi edinme hakkı dünyada mevcut herhangi bir demokratik sistemin en temel direklerinden biridir. Bunlar olmadan demokratik bir hükümet etme biçimi mümkün değildir.

Bunun yanı sıra ifade özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün temelini oluşturan özgür basın, Uluslararası İnsan Hakları Beyannamesi'nin 19'uncı maddesinde en temel insan haklarından biri olarak belirtilmiştir ve bu hak dünyanın tüm ulusları tarafından gözetilmelidir.

Biz, Türkiye'de tutuklu olan tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz; tutuklu gazeteciler özgürleşene kadar çabalarımız sürecektir." (DIŞ HABERLER)