Kemal Türkler ölüm yıl dönümünde anıldı

1980'de uğradığı suikastta hayatını kaybeden eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler, ölüm yıl dönümünde anıldı. Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan, adalet arayışlarının sürdüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suikast sonucu hayatını kaybeden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) ilk genel başkanı Kemal Türkler, ölümünün 37'nci yılında mezarı başında anıldı.

Dihaber'in haberine göre, Topkapı Mezarlığı'nda yapılan anmaya Türkler'in ailesi, DİSK üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Türkler'in fotoğrafları anmada, "Kemal Türkler ölümsüzdür, "Katil sermaye hesap verecek" sloganları atıldı.

Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan, DİSK'in kuruluşunun anlatıldığı "Derinden gelen kökler" kitabına değinerek, bütün emekçilere teşekkür etti. Soydan, babasının öldürülmesiyle ile ilgili adalet arayışlarının sürdüğünü belirtti.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da, Türkler'in emeklerinin unutulmadığını söyledi. Türkler'i öldürenlerin arkasındaki gücün halen açığa çıkmadığını dile getiren Serdaroğlu, "37 yıl sonra değişen bir şey olmamışsa kendimizi sorgulamak için farklı şeyler yapmalıyız" dedi.

'TOPLUMSAL BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR'

Son olarak söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, OHAL ile birlikte işçilere yönelik baskı, yasak ve ihraçların arttığını belirtti. OHAL sürecini, 12 Eylül süreci ile kıyaslayan Beko, emekçilerin haklarını kazanana kadar mücadele edecekleri kaydetti.

Baskılara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Beko, "Toplumsal bir çatışmaya değil, toplumsal bir barışa ihtiyacımız var. Direnişlerde, yürüyüşlerde mitinglerde birlikte olmak zorundayız" şeklinde konuştu.