'Meclis’e geçmiş olsun, Osman Bak bakan olmuş'

Kabine revizyonu ile Gençlik ve Spor Bakanı olan Osman Aşkın Bak, kararı Meclis’te öğrendi. Meclis Genel Kurulu'nda sataşmalarıyla bilinen Bak'la ilgili CHP’li Bülen Yener Bektaşoğlu, “Meclis’e geçmiş olsun” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kabine değişikliği açıklamasının yapıldığı saatlerde Meclis Genel Kurulu da toplantı halindeydi. Görüşmeler sürerken kabine değişikliği ile ilgili ilk bilgi CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu’ndan geldi. Bektaşoğlu, yerinden yüksek sesle, “Sayın Başkan, Meclis'e geçmiş olsun, Osman bakan olmuş” dedi. Bektaşoğlu’nun bu sözlerinin ardından herkesi gülümseten şu diyaloglar yaşandı:

TANJU ÖZCAN (Bolu) - Efendim, Osman Bak bakan olmuş.

BAŞKAN - Anlamadım?

TANJU ÖZCAN (Bolu) - Osman Bak bakan olmuş.

BÜLENT YENER BEKTAŞOĞLU (Giresun) - Meclis'e geçmiş olsun.

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Osman Bey her yerde kıymetli Sayın Başkanım.

BAŞKAN - Öyle mi? Nerede Osman?

TÜLAY KAYNARCA (İstanbul) - Şimdi çıktı Başkanım.

BAŞKAN - Hadi hayırlısı olsun. Bir on beş dakika ara vereyim birleşime.

'BAKAN OLDU YÜRÜYÜŞÜ DEĞİŞTİ'

Aranın ardından yeni kabine Genel Kurul’un gündemi olmayı sürdürdü. Meclis Başkanı Ayşenur Bahçekapılı, yeni Bakanlar Kurulu’nun açıklandığını belirterek, bakanlara başarılar diledi. Bahçekapılı, “Belki Sayın Osman Aşkın Bak'ı arayacağız burada ama çok önemli bir göreve geldi kendisi; onun da yolu açık olsun, hepsinin yolu açık olsun. Hepimiz için hayırlı olsun. Osman'ı alkışlıyor muyuz şimdi? Herkese, ülkemize, milletimize hayırlı olsun” dedi. Alkışların ardından yeni Bakan Bak ile ilgili espriler şöyle devam etti:

TANJU ÖZCAN (Bolu) - Yürüyüşü bile değişti daha ilk dakikadan.

BAŞKAN - Yürüyüşü değişti mi hemen? (CHP sıralarından "Evet, değişti." sesleri) Osman değişmez. Sayın Bak, sizi arada sırada bekliyoruz buraya yine, öyle bizi unutmayın, bırakıp gitmeyin yani.

OSMAN AŞKIN BAK (Rize) - Çağırın biz geliriz.

ERHAN USTA (Samsun) - Aman aman Sayın Başkan, Meclis kurtuldu, biz kurtulduk yani bilmem; artık insicamımız bozulmadan konuşacağız.

'LAF ATMAK SANATTIR'

Esprilerin ardından Meclis Başkanvekili Bahçekapılı, “Osman'ı seviyoruz. Sayın Osman Bak'ın söz talebi var, söz verelim. Bakan olarak ilk açıklamasını yapıyor” diyerek Bak’ı kürsüye davet etti. Bak şunları söyledi:

“Çok teşekkür ederim Sayın Başkanım, değerli milletvekili arkadaşlarım. Öncelikle, tarafımıza verilen bu kutsal görevi en layık bir şekilde yapmak için çalışacağız; sizlerin de desteğine her zaman açığız, desteğiniz bizim için çok önemli. Tabii, burada şu tabloyu gördüm: Geçtiğimiz beş yıllık süre içerisinde çok güzel, tatlı anılarımız oldu, sevildiğimi fark ettim muhalefet tarafından da. Tabii, biliyorsunuz, laf atmak bir sanattır, onu da gerçekleştiriyorduk biz burada. Bazen kızıyorlardı bana ama gene seviyorlardı. Dolayısıyla inşallah, Türk sporu için de Türk gençliği için de güzel çalışmalar yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." (DUVAR)