iTaksi'de 'özel hayat' tedirginliği

İBB'nin iTaksi uygulamasında yolcuların konuşmalarının ve görüntülerinin kaydedilmesi, sosyal medyada özel hayatın gizliliği tartışmasını başlattı. iTaksi, kayıtların şifrelendiğini ve talep edildiğinde güvenlik birimlerine verildiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu iTaksi'lerde yolcuların konuşmalarının ve görüntülerinin kaydedilmesi sosyal medyada tartışmalara sebep oldu.

Turizm Ajansı internet sitesinin haberine göre İBB'nin akıllı şehir projesiyle başlatılan iTaksi uygulamasında, yolcuların konuşmalarının ve görüntülerinin kaydedilmesi üzerine sosyal medyada bu kayıtların özel hayatın gizliliğini ihlal edip etmediği tartışılıyor. İBB'nin bu kayıtları nasıl güvenlik altında tutacağı da soru işaretleri arasında yer alıyor.

iTaksi'nin web sayfasında ise konuyla ilgili "Son bir (1) haftaya ait kamera kayıtları, hiçbir kimsenin ulaşamayacağı şekilde, iTaksi cihazında şifrelenmiş bir halde tutulur ve de Taksi Yönetim Merkezine iletilir. Kayıtlar, sadece kaza ve güvenlik soruşturmalarında kullanılmak üzere, talep edildiğinde güvenlik birimlerine iletilir." açıklaması yer alıyor.

Etiketler ibb özel hayat iRaksi