'Başbakan Yıldırım'a darbeyi kim söyledi?'

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan darbe girişimi istihbaratını alamamasını sorgulamaya devam ettiğine dikkat çekerek, "Darbeyi, başbakana kendisine bağlı istihbarat örgütü söylemediyse kim söyledi de bir süre sonra çıkıp halka bunun ordu içindeki Fethullahçıların kalkışması olduğunu söyledi?" sorusunu yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimine yönelik halen çok sayıda soru yanıt bekliyor. Başbakan Binali Yıldırım da, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'ya verdiği röportajda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı 22.30 ile 23.00 arası aradığını belirterek, daha öncesinde darbe istihbaratını alamadıklarının altını çizdi.

Yıldırım, söz konusu röportajda, 15 Temmuz gecesi yaptığı ilk açıklamayı, henüz MİT'ten bilgi alamadan neye dayanarak yaptığını da şöyle açıkladı:

“Esas kanaati kendim oluşturdum. Cumhurbaşkanımızla istişare ederek, beraber konuştuk, bunun FETÖ’cülerin asker içerisinde bir kalkışması olduğu kanaatine vardık. (…) O anda doğru da olabilirdi, yanlış da.”

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, "Başbakana MİT söylemediyse kim söyledi darbeyi?" başlıklı yazısında, "Darbeyi başbakana kendisine bağlı istihbarat örgütü söylemediyse kim söyledi de, başbakan da bir süre sonra çıkıp halka bunun ordu içindeki Fethullahçıların kalkışması olduğunu söyledi?" sorusunu yöneltti ve ekledi:

"İşin daha ilginç yanı, bu anlatımda adı geçen herkesin hala görevinin başında olması. (İkinci başkan Yaşar Güler’in Jandarma Komutanı olup, yerine darbe girişimine ilk direnen yetkililerden Birinci Ordu Komutanı Ümit Dündar’ın onun yerini alması dışında; ama onlar da sistem içinde.)"

(HABER MERKEZİ)