'Söz hakkımız kısıtlanırsa sokakta oluruz'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz için 'kontrollü darbe' iddiasından 'bir milim geri adım atmadığını' yazdı. Kılıçdaroğlu gazetecilere 'sokak eylemleri' kriterlerini de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyet'ten Serpil Çevikcan, Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya ve Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye, Adalet Yürüyüşü sonrasını anlattı. Kılıçdaroğlu, "429 kilometrelik Ankara - İstanbul yürüyüşü sonrası yürümeye devam ediyor musunuz?" sorusuna, “Evin uzun bir koridoru var, telefon görüşmeleri de oluyor, orada yürürken konuşmaya devam ediyorum” yanıtını verdi.

Selvi, CHP lideriyle gazetecilerin görüşmesini "Kılıçdaroğlu ile kontrollü darbe işini konuştuk" başlığıyla köşesine taşıdı:

“Sokak eylemlerine devam edeceğiz dediniz mi” diye sorduk. “Elbette” dedi. Ardından ilave etti: “Eğer Parlamento’da konuşmanıza imkân verilmezse, söz hakkınız kısıtlanırsa, bunu kullanacağınız bir yer lazım” dedi. Biz ona sormadan o bize sordu, “Evde konuşmayacağım herhalde? Bir yerde konuşmam lazım. Yapacağımız bir eylem olursa toplumsal desteğinin olup olmayacağına bakacağız, ondan sonra hayata geçireceğiz”.

“Kontrollü darbe diyerek FETÖ’yle aynı dili kullanmakla eleştiriliyorsunuz” diye sorduk. “Kontrollü darbe” konusunda bir milim geri adım atmadı.