Sur'da eylem: Yıkıma karşı ses ver

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde başlayan yıkım devam ediyor. Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri ise yıkıma tepkilerini değişik eylemlerle gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde evlerin yıkımı devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Mayıs ayında başlayan yıkım, şimdilik boşaltılmış evleri kapsıyor. Ancak henüz evlerini boşaltmamış mahalle sakinlerine sık sık “evlerinizi boşaltın” uyarısı yapılıyor. Daha önce boşaltılmış evlerin yıkımından sonra sıranın henüz boşaltılmamış evlere geleceği bildiriliyor.

Sur’daki yıkımın durdurulması talebiyle kurulan 'Sur’daki Yıkıma Hayır Platformu' değişik eylemler gerçekleştirerek toplumsal bir duyarlılık yaratmaya çalışıyor. Platform bileşeni kurumların son eylemi ise Sur’daki yıkıma tepkilerini pankartlarla göstermek oldu. Kurumlar, hazırladıkları pankartları kurum binalarının ön cephesine astı. Pankartlarda, “Sur’un Yıkımına Hayır”, “Sur’un Yıkımına Ses ver”, “Suriçi… Diyarbakır’ın kalbi, hafızası, kimliğidir” gibi sloganlar yazıldı.

TWİTTER’DA TT OLDU

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu’nun “Diyarbakır Suriçi ortak dünyamızdır, yıkım durdurulsun” başlığıyla başlattığı imza kampanyasına ise sosyal medyada yoğun ilgi gösterildi. Twitter’da açılan Surİçinİmzala tag’ı kısa sürede tt oldu. Siyasetçilerin yanı sıra gazeteci ve sanatçıların da ilgi gösterdiği imza kampanyası TT sıralamasında 2. oldu. İmza kampanyasını basın açıklamasıyla duyuran Sur’un Yıkımına Hayır Platformu Eş Sözcüsü Büşra Cizrelioğulları, hedeflerinin 100 bin imza olduğunu ifade etmişti. Cizrelioğulları, bir ay devam edecek kampanyanın ardından toplanan imzaların başbakana iletileceğini duyurmuştu.