İstanbul'da yollar göle döndü, metroyu su bastı

İstanbul'da yağış şiddetini artırırken, AKOM'dan sel uyarısı yapıldı. Kentin birçok noktasında yollar adeta göle döndü. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Trafik felç, yolda mahsur kalan araçlar var. Metro ve metrobüs istasyonlarını da su bastı, seferler rötarlı yapılabiliyor. Bir çok ilçede ise sel sularına kapılan araçlar sürüklendi. Meteoroloji, yağışlar kaç gün daha etkili olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağış etkisini artırdı. Sağanak nedeniyle sabah saatleri olmasına rağmen hava karardı. Sağanak sonucu altyapı yetersiz kalırken, yollar adeta gölü döndü. Şiddetli yağmur nedeniyle bir çok yerde su baskını meydana geldi, bir çok bölgede işyerlerini su bastı. İşe gitmek için evlerinden çıkan bazı vatandaşlar sağanak yağmura hazırlıksız yakalandı. Yanına şemsiye almayanlar çanta ve poşetlerle kendilerini korumaya çalıştı, ayakkabılarını çıkarıp çıplak ayak yürüdü.

Üsküdar'a deniz yağdı!Üsküdar'a deniz yağdı!

YILDIRIM: AFET DÜZEYİNDE BİR İŞ

Başbakan Yıldırım grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada İstanbul' felç eden yağışa ilişkin "Normal mevsim düzeylerinin, ortalamalarının çok çok üzerinde bir yağış. Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Bir afet düzeyinde bir iş" dedi.

BAKANLIKTAN AFET AÇIKLAMASI

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul'da yaşanan sel krizinin ardından 'bu bir afettir' açıklaması yaptı.

'DAHA CİDDİ YAĞIŞ GELİYOR'

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Öğleden sonra daha ciddi yağış geliyor. Saat 14.00'den sonra yağmur bir daha başlayacak. Akşam saatlerine kadar sürecek. Can kaybı yok. Bazı bölgeleri boşalttık" dedi.

HÜKÜMETTEN ÇAĞRI: YOLDA KALAN AKOM'U ARASIN

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da İstanbul'da yaşanan sel afeti ile ilgili yaptığı açıklamada can kaybı olmadığın dile getirdi. Kaynak yolda kalanların AKOM'u aramaları çağrısına yaptı.

VALİ ŞAHİN: TÜM İHBAR HATLARI AÇIK

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise "Yağış akşama kadar sürecek, belediyenin bütün ihbar hatları açık. Metro ve tramvay seferlerimizde bir aksama yok. Avrasya Tüneli'nde Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintileri nedeniyle tek taraflı olarak ulaşıma durduruldu. Uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağış düşüşünü bugün yaşıyoruz. Bunları inşallah hızla ve vatandaşımızı en rahatsız etmeyecek şekilde telafi etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

METRO BAKIRKÖY'E KADAR ÇALIŞIYOR

Sel ulaşımı da etkiledi. Havalimanı metrosu Bakırköy'e kadar çalışıyor. Yenikapı- Atatürk Havalimanı arasında çalışan metro, su baskını nedeniyle Bakırköy'e kadar sefer yapıyor.

Sel suları araçları sürüklediSel suları araçları sürükledi

GEZİ ÇIKIŞI KAPATILDI

Sel sularından en çok metro seferleri etkilendi.  Yenikapı- Atatürk Havalimanı metrosunun T1 - T3 hattının tamamında sefer yapılamıyor. Taksim İstasyonu Gezi Parkı çıkışı da yolcu alımına kapatıldı. Eyüp- Pierloti teleferik hattında da sefer yapılamıyor.

AVRASYA TÜNELİ ÇİFT TARAFLI OLARAK KAPATILDI

Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

kadın

'ÖZEL ARAÇLA YOLA ÇIKMAYIN'

İstanbul Valiliği de yaptığı açıklamada "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" açıklamasını yaptı.

Kazlıçeşme ve Merter'de bölgesinde yollar adeta göle döndü, araçlar geçiş yapamadı.  Topkapı Metro girişi ve Metrobüs Köprüsü de sular altında kaldığı için vatandaşlar merdivenlerden geçiş yaparken zorlandı.

İstanbul neden sular altında kaldı?İstanbul neden sular altında kaldı?

İTFAİYE BOTLARLA KURTARDI

İstanbul'da en fazla yağışı Silivri aldı. Yolları basarken oluşan sel nedeniyle Gümüşyaka'da çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanları itfaiye botlarla kurtarmak için çalışma başlattı.

İstanbul su altında kalır mı?İstanbul su altında kalır mı?

AKOM'DAN UYARI: SEL RİSKİ VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. AKOM'un sosyal medya hesabından ''#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor.'' diye duyuruldu.

İstanbul'da şimşek trafiği yoğun!İstanbul'da şimşek trafiği yoğun!

İBB: METREKAREYE 65 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  kentte  etkili olan yağış ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada  son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştüğü ve yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktığı belirtirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; "İstanbul’da sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktı. Yağışlar Silivri Büyükçekmece Başakşehir Üsküdar, Şişli, Fatih, Bakırköy bölgelerinde etkili oldu. Yağışlar şu sıralarda şehir merkezinde etkisi azaltırken Karadeniz sahillerinde etkili oluyor"

Alt geçitler su altında kaldı, araçlar mahsur kaldı. Bazı metro istasyonlarını da su bastı.

Metro istasyonundakiler zor anlar yaşadı, seferler durdu.

istanbul2

Sabah işlerine ulaşmak isteyen İstanbullular çok zor anlar yaşadı.

sel3

İstanbul'da en fazla yağışı alan Silivri'de evlerinde mahsur kalanlar botlarla kurtarılıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul'da yarın da sağanak yağışlar etkili olacak.

harita1

harita3

istanbul4

Sağanak nedeniyle İstanbul'da çok sayıda noktada yollar su gölüne döndü, sabah işine gitmek isteyenler o anları Twitter'dan paylaştı.

(DHA- HABER MERKEZİ)