'Gülmen ve Özakça'nın talepleri süratle karşılansın'

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için basın açıklaması yapıldı. Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumunun kötüye gittiğini söyleyen Filiz Uzal Soylu, "Nuriye ve Semih'in taleplerinin süratle karşılanarak, yaşamlarına sağlıklı bir biçimde devam etmesini istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği ile Bahçelievler Emek ve Demokrasi Platformu, işe geri dönme talebiyle açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için bildiri dağıttı.

'TALEPLERİ KARŞILANSIN, YAŞAMLARINA DEVAM ETSİNLER'

Şirinevler Metrobüs Durağı ve Şirinevler Meydanı'nda bildiri dağıtılmasının ardından basın açıklaması yapıldı. KHK ile ihraç edilen öğretmen Filiz Uzal Soylu, "Nuriye ve Semih'in hemen serbest bırakılmasını, taleplerinin süratle karşılanarak, yaşamlarına sağlıklı bir biçimde devam etmesini istiyoruz" dedi.

"İnanç ve irade ile işlerini geri almak için bedenlerini açlığını yatıran Nuriye ve Semih tüm kamu emekçilerin yüz akı ve onurudur" diyen Soylu, Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumlarının her gün daha da kötüye gittiğini belirtti. Soylu, "Sesimizi kısmaya çalışanlara inat emeği, demokrasiyi, adaleti ve barışı yüksek sesle haykıracağız" şeklinde konuştu.

'GÜCÜMÜZÜ HAKLILIĞIMIZDAN ALIYORUZ'

KESK'in suçlu olarak gösterilmek istendiğini belirten Filiz Uzal Soylu, şunları söyledi:

"AKP iktidarı KESK'i ve yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz emek ve demokrasi mücadelemizi suç gibi göstermektedir. Üyelerimizi açığa alarak, ihraç ederek gözaltına alarak hatta tutuklayarak sindirmeye boyun eğdirmeye çalışmaktadır. Gücümüzü örgütlülüğümüzden, haklılığımızdan ve meşrululuğumuzdan alıyoruz."

Basın açıklamasının sonrasında, açlık grevlerinin 137'nci günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amacıyla Ankara'ya gitme çağrısı yapıldı.