Enis Berberoğlu'nun cezasına itiraz edildi

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'na verilen hapis cezasına itiraz edildi. İtiraz dilekçesinde belgelerin Berberoğlu tarafından verildiğinin ispatlanamadığı savunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MİT TIR'ları davasında hapis cezası alan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, cezasına itiraz edildi. İstinaf mahkemesine yapılan başvuruda Berberoğlu'nun beraatı istendi.

"Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçlamasıyla 25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, istinaf mahkemesine başvurdu.

Murat Ergün, Can Dündar'a MİT TIR'larına ilişkin belgelerin Berberoğlu tarafından verildiğinin ispatlanamadığını savundu.

Ergün, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan görüntülerin Can Dürdar'a verildiği öne sürülen 27 Mayıs 2015 tarihinde, Berberoğlu'nun milletvekili olmadığını belirtti. Avukat Ergün, Can Dündar'ın kitabında kendisine görüntüleri veren kişinin milletvekili olduğunu yazdığını ifade etti.

'KENDİNDEN ÇOK ÖNCE BAŞLAYAN BİR SÜRECİN MEYVESİDİR'

Berberoğlu ile Dündar arasında o gün yapıldığı ve 22 saniye süren görüşmenin, ikisi arasındaki sayısız görüşmeden bir farkı olmadığını savunulan dilekçede, şu ifadelerine yer verildi:

"Müvekkilim, diğer görüşmelerinde olduğu gibi bu görüşmesini de milletvekili adayı olan kendisi ve yardımcısı olduğu CHP Genel Başkanı'nın iletişim ve medya ilişkileri bağlamında gerçekleştirmiştir. Konuşma saatinde müvekkilimin İstanbul Şişli'de olması da bu bölgenin kendi seçim bölgesi olması nedeniyledir. Şişli bölgesinden aday olan bir siyasinin Şişli'de bulunmasını neye yoralım? Hayat tecrübesi akla ne getiriyor? Görüldüğü gibi HTS kayıtları içerik olarak müvekkilimin aleyhine değil tam tersine lehinedir. Ancak bu denli açık olmasına rağmen lehe olan bir kanıtın sanığın aleyhine sunuluyor olması kabul edilemez bir durumdur. Sınırlı bir veriye ve kısmen kesilip yapıştırılmış bir ekran görüntüsüne dayanılarak '27 Mayıs 2015 günü Can Dündar ile Kadri Enis Berberoğlu telefon görüşmesi yapmış, suçluyu bulduk' diyerek hazırlanan iddianame, kendinden çok önce başlayan bir sürecin meyvesidir."

'SEÇİLME HAKKI İHLAL EDİLDİ'

Mahkumiyet kararı ile müvekkilini tutukladığını hatırlatan Murat Ergün, bu tutuklama kararı ile müvekkilinin seçilme hakkının ihlal edildiğini savunarak tahliyesini istedi.

Kararı veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, karını eksik inceleme sonucu verdiğini belirten Ergün, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararın kaldırılarak müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. (İSTANBUL/DHA)