Uyuşturucu çetesinde 3 polis

İstanbul'da polis ve jandarma iki ayrı uyuşturucu operasyonu yaptı; 27 kişi tutuklandı, uyuşturucu çetesiyle bağlantılı 3 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarmanın gözaltına aldığı 6 kişi de tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Mevlanakapı Mahallesi’ndeki tarihi Bizans surlarında sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Uyuşturucu satıcısı olduğu öne sürülen 33 kişi gözaltına alındı. Bonzai yapılan bir evde de sıvı kimyasal maddeler bulundu.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden 27’si tutuklanırken, diğerleri adli kontrolle serbest kaldı.

Çeteden aldıkları rüşvetle uyuşturucu satışına göz yumduğu öne sürülen 3 polis de gözaltına alındı. 3 polis adli kontrolle serbest kalırken, açığa alınarak haklarında idari soruşturma başlatıldı.

JANDARMADAN 4 ADRESE BASKIN

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de Kağıthane ve Fatih'te 4 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda K.N., U.N., M.K., B.G., Y.H. ile 5 ayrı suçtan aranan cezaevi firarisi B.G.gözaltına alındı. Yapılan aramalarda yaklaşık 3 kilogram bonzai, 1727 gram paket toz ve kubar esrar, 1568 uyuşturucu hap, 4 gram eroin ile 2 gran afyon sakızı ele geçirildi.

Özellikle Kağıthane, Şişli, Taksim, Eminönü, Balat ve Unkapanı'ndaki gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarının, uyuşturucuyu motosikletli kuryelerle dağıttığı tespit edildi.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan 6 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.