OHAL tezkeresi Meclis'te

OHAL'in üç ay daha uzatılmasını içeren Başbakanlık tezkeresi TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL'i 3 ay uzatan Başbakanlık tezkeresi TBMM'ye gönderildi. Bundan sonra TBMM Genel Kurulu, OHAL'in 19  Temmuz Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile  uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi için mesai yapacak.

Genel Kurul'da, Birleşmiş Milletler geçici görev gücü bünyesinde Türk  Silahlı Kuvvetlerinin UNIFIL harekatına iştirak etmesi hususunda TBMM'nin  kararıyla uzatılan izin süresinin, 5 Eylül 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018  tarihine kadar tekrar uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

Aynı gün; Birleşmiş Milletlerin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde  icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında hudut, şümul, miktar ve zamanı  hükümetçe takdir ve tespit edilmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına  gönderilmesi, hükümet tarafından verilecek izin ve belirlenecek esaslar  çerçevesinde bu kuvvetlerin kullanılması için TBMM'nin kararıyla hükümete verilen  izin süresinin 2 Ağustos 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar  uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi de ele alınacak.

mgk1

Öte yandan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Toplantıda, OHAL, olası Afrin operasyonu, 'FETÖ' soruşturmaları ile tutuklu ve hükümlülere tek tip elbise konusunun görüşüldüğü belirtiliyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler meclis OHAL tezkere