Sevan Nişanyan'da son durum: Resmen firari

Sevan Nişanyan için 48 saat doldu. Resmen 'firari' olan yazar için yakalama emri çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sevan Nişanyan hakkında yakalama kararı çıkarıldı... İzmir Şirince’de SİT alanındaki arazide inşaat yapma ve mühür bozma suçlarından 17 yıl hapis cezasına çarptırılan yazar Sevan Nişanyan, cuma günü 1 hafta izne ayrıldığı İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’na teslim olmadı.

48 saat yasal süre içinde kuruma teslim olmayan Nişanyan’ın dün sabah 09.00’dan itibaren firari sayıldığı ve yakalama kararı çıkarıldı. Nişanyan, teslim olması gereken cuma günü Twitter’daki profil fotoğrafına uçan beyaz bir kuş koymuş ve “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” mesajını paylaşmıştı.

'KAÇMA HAYALİ İLE YAŞIYOR'

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Sevan Nişanyan bugün yeni bir Tweet paylaştı. Kısa sürede yüzlerce beğeni alan paylaşımda Nişanyan "Sanırım memleketin duygularına tercüman oldu. Seksen milyon hapsedildikleri o tımarhaneden kaçma hayali ile yaşıyor." diye yazdı. Yurtdışına kaçmış olabileceği değerlendirilen Nişanyan Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada kaçışı ile ilgili ayrıntı veremeyeceğini belirtmiş ancak firar ettiğini doğrulamıştı. (HABER MERKEZİ)

Sevan Nişanyan kimdir?Sevan Nişanyan kimdir?

Sevan Nişanyan yurt dışına çıktı!Sevan Nişanyan yurt dışına çıktı!

Firar eden ünlüler: Hoşçakal iki gözümFirar eden ünlüler: Hoşçakal iki gözüm