'Neden ihraç edildim?'

Tüm Bel Sen yöneticisi Çağdaş Yazıcı: Neden ihraç edildim, var mıdır bir gerekçesi?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimin ardından tüm Türkiye'de ilan edilen Olağanüstü Hal ile birlikte en son yayımlanan KHK ile Tüm Bel–Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, Erol Hanbayat ve Uğur Tepe kamudan ihraç edildi. Yazıcı, sendikalı arkadaşlarına hitaben, 'Neden ihraç edildim, var mıdır bir gerekçesi?' başlıklı bir yazı yazdı.

"Günaydın arkadaşlar! Muhtemelen ofisinize geldiniz, bir boyoz yahut simidi bölüp bir yandan da göz ucuyla haberleri takip ediyorsunuz. Bugünün pazartesi olması yeterince can sıkıcı ama size biraz kötü bir haberim daha var. Cuma akşamı Resmi Gazete'de yayınlanan 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile dokuz yıla yakındır çalıştığım İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevimden ihraç edildim" diyen Yazıcı, şunları söyledi, "Neden ihraç edildim, var mıdır bir gerekçe? Elbet ihraç edenlerin bir gerekçesi vardır da bize söyleme lüzumu görmediler. Görseler de bu onların gerekçesi. Ama sanırım biraz canlarını sıkmış olabiliriz. Bir konuşmasında 'ünlü bir Türk düşünürü', 'devleti anonim şirket gibi yönetmekten'falan bahsediyordu. Daha çok giderek bir aile şirketine benzediği ve biz o 'aile'den olmadığımız için olabilir."

'BİRLİKTE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ'

Tüm Bel–Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı daha sonra şunları yazdı, "Evet, bir süre birlikte çalışamayacağız. Koridorda karşılaşıp selamlaşamayacağız. İki lafın belini büküp bir sigara tellendiremeyeceğiz belki bir süre ama biz buralarda olmaya devam edeceğiz. Aklınca bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıp, çocuklarımızı yoksullağa mahkum edenlerin karşısında, sizlerin yanı başında olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra biz pek faydalanamayabiliriz ama yemek kartı istemeye, kreş istemeye, ulaşım hakkı istemeye devam edeceğiz. Dolayısı ile görüşeceğiz. Birlikte üstesinden geleceğiz..."

İhraç üzerine Tüm Bel Sen İzmir şubeleri de açıklamalar yaparak Çağdaş Yazıcı, Erol Hanbayat ve Uğur Tepe'nin ihraç edilmesini protesto etti. (HABER MERKEZİ)