İhraç edilen KESK'liler Ankara'ya gidiyor

Bakırköy Meydanı'nda 22 haftadır oturma eylemi yapan KESK üyeleri, 23 Temmuz'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın talepleri yerine getirilsin diye Ankara'ya gidiyor. Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Dursun Doğan: "Nuriye ve Semih'in talepleri hepimizin talepleri. Herkesi 23 Temmuz'da Ankara'ya davet ediyoruz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri 22 haftadır İstanbul Bakırköy Meydanı'nda, 'İşimizi geri alacağız' sloganıyla oturma eylemi yapıyor.

Eşiyle birlikte 23 Kasım'da KHK ile ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Dursun Doğan; "22 haftadır buradayız. Burada olmaya da devam edeceğiz. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın talepleri hepimizin talepleridir. Tüm demokratik kitle örgütlerini ve halkımızı 23 Temmuz'da Ankara'ya davet ediyoruz" dedi.

'HERKESİ BİRLEŞTİRİYOR

Doğan, açlık grevinde olan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Nuriye Gülmen, Semih Özakça'nın başlattıkları açlık grevininin herkesi birleştirdiğini belirterek şunları söyledi: "Bizler kararnamelerle işinden atılan kamu emekçileriyiz. Belediyeden ihraç edilenleriz. Bizler öğretmen, akademisyen ve doktorlarız. Bizleri haksız hukuksuz bir şekilde işlerimizden attılar. Hiçbir idari yargı ve herhangi bir tebligat yapılmadan işinden atılmış emekçiler olarak 22 haftadır direniyoruz.

Bu direnişimiz başta Semih ve Nuriye'nin ortaya koyduğu direnişi tüm direnenleri ve herkesi birleştirmeye devam ediyor. Bu bağlamda İstanbul'da oluşturduğumuz ve aralarında KESK Şubeler Platformu'nun da olduğu Nuriye ve Semih için dayanışma amacıyla  23 Temmuz'da Anakara'da olacağız. Bizler de direnişe destek vermek için Ankara'da olacağız. Bizler de tüm demokratik kitle örgütlerini ve halkımızı bu desteğe davet ediyoruz. Nuriye ve Semih'in talepleri hepimizin talepleridir. Seslerine ses olmaya ve taleplerinin kabul edilmesi için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."