Evrensel için kampanya: Cesaretimiz güçlenecek

7 Haziran 1995 tarihinde yayın hayatına başlayan Evrensel gazetesi 'Durmadan susmadan yorulmadan rüzgara karşı yürüyoruz' çağrısıyla abonelik kampanyası başlattı. 'Sus deyince susmayan gazete' duygusunu hep diri tuttuklarını söyleyen Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, "Bu kampanya yayıncılığımızın devamı açısından önemli" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel gazetesi 23. yıldönümünde 'Rüzgara karşı Evrensel' adıyla biri kampanya başlattı. Kampanyada okuyuculara e-gazeteye abonelik çağrısı yapılırken sosyal medyada paylaşılan #RüzgaraKarşıEvrensel hashtagi kısa sürede Twitter'ın Trend Konular (TT) listesine girdi. Başlatılan kampanyanın ayrıntılarını Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gazete Duvar'a anlattı. "Okurlarımız karşısında samimiyetimizi hiç elden bırakmadık" diyen Polat "Abonelik kampanyasına katılmak bizim umudumuzu ve cesaretimizi daha da güçlendirecektir" diyor.

Gazetenin yazarlarından Prof. İzzettin Önder de, Evrensel'in 23. yıl dönümünü köşesine taşıdı. Başka yayın organlarında yer bulamayan yazılarının Evrensel'de yayımlandığını dile getiren Önder Evrensel'in 23. yıldönümünü şu sözlerle kutladı; " Özgürlüklerin kısıldığı, tüm kurumların çökertildiği ve ülkenin karanlık bir belirsizliğe sürüklendiği günümüz ortamında Evrensel’in korunması sömürüye karşı insan hakkı ve ülkenin geleceği mücadelesidir."

'GAZETE DUVAR'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

fatihpolat

Kampanya ile ağır ekonomik sorunları aşmak için bir adım atmak istediklerini ile getiren Polat, kampanyanın çıkış noktasını şu sözlerle anlattı, "7 Haziran 2017 günü 22. yaşımızı tamamlayıp 23’ten gün aldık. Bu tanıtım kampanyasının hazırlıkları biraz geç başladığından ancak 12 Temmuz’a yetişebildi. Bu kampanya ile, okurlarımız ve uzanabildiğimiz kesimler içinde Evrensel’i Evrensel yapan ilkelerin yeniden altını çizmek ve başlattığımız e-gazete kampanyası ile bir süredir yaşadığımız ağır ekonomik sorunları aşmak açısından bir adım atmak istiyoruz. Gazete Duvar’a da, biz talepte bulunmadan, kampanyamızı haberleştirerek verdiği bu destek için teşekkür ederiz."

'DİRENENLERİN SESİ OLMAYA ÇALIŞAN GAZETE'

Kampanyanın ismi 'Rüzgara Karşı Evrensel' olarak belirlendi ve kampanya çalışması bu slogan etrafında şekilleniyor. 'Sert rüzgarlar karşısında eğilmemenin büyük önem taşıdığını belirten Polat, "Evrensel kafasını kuma hiç gömmedi" diyor.

'BAŞINI KUMA HİÇ GÖMMEDİ'

Polat kampanyada kullanılan 'Rüzgara Karşı Evrensel' sloganının çıkışını ise açıklıyor, "Evrensel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Grev tehdidi olan yere OHAL’den istifadeyle anında müdahale ediyoruz' dediği işçi ve emekçilerin; barışın ve bu ülkeye barış gelsin dediği için üniversitelerinden ihraç edilen akademisyenlerin, kadının, gencin, zeytinin, doğanın, çevrenin, çeşitli baskılar altında üretmek için direnen kültür ve sanat insanlarının sesi olmaya çalışan bir gazete. Böyle olunca da, sert rüzgarları hep karşınızda buluyorsunuz. Bu sert rüzgarlar karşısında cesaretle ileriye doğru yürümek, gerçeklerden asla taviz vermemek, eğilmemek büyük önem taşıyor. Yani susmamak. Yani ‘Sus deyince susmayan gazete yapmışlar’ duygusunu hep diri tutabilmek. Bu arada şunu da özellikle vurgulamam gerekiyor. Evrensel’in tarafını belirlemiş ve bu açıdan kafasını hiç kuma gömmemiş bir gazete olması; gazeteciliğin temel ilkelerini, bir taraf olmak adına ihmal edebilen misyon gazeteciliğinden ayrı bir düzlemde okunmalı. Günlük gazete çıkarma telaşı içinde bu aradaki farkı ihmal etmiş olduğumuz her noktada yanlış yapmışız demektir. 22 yıl her gün çıkan bir gazete olarak bu tür hatalarımızı fark ettiğimizde, dönüp okurdan özür diliyoruz. Bir gazete okurları karşısında samimiyeti hiçbir zaman elden bırakmayan güvenilir bir dost olabilmelidir."

'TÜM MECRALARA SAHİP ÇIKAN BİR ÇAĞRI'

Evrensel'e abone olmanın yayıncılığın devamı açısından önem taşıdığını belirten Polat, " 'Bayinizden Evrensel alın, e-gazeteye abone olun' diyoruz. Bu bizim umudumuzu ve cesaretimizi daha da güçlendirecektir. Kampanyaya abone olarak katılan, güç verenler ve Evrensel’i özlü cümlelerle tarif eden mesajlar da bunun güzel bir başlangıcı oldu. Ve elbette bu ülkede, örtülen gerçeğin arkasında duran ve bunu yaparken ekonomik ya da siyasi baskılarla karşı karşıya kalan tüm gazetecilik mecralarına sahip çıkın çağrısıdır aynı zamanda" çağrısı yapıyor.

'RÜZGARA KARŞI EVRENSEL' TT LİSTESİNDE

Kampanyanın sosyal medyadan duyurulmasının ardından #RüzgaraKarşıEvrensel etiketi ile bir çok paylaşım yapıldı. Sanatçılardan, ihraç edilen akademisyenlere, milletvekillerinden, sendikacılara kadar bir çok isim Evrensel'e abone olmaya çağırdı.

O paylaşımlardan bazılar şöyle:

KAMPANYANIN AYRINTILARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ