'Biz FETÖ'cüleri yolladık Müslüman Kardeşleri gönderin'

Yeniçağ gazetesi yazarı Kenan Akın'a konuşan BAE Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi, "FETÖ üyesi iki generali hava limanımızda derdest edip Türkiye'ye iade etmiştik. Aynı hassasiyeti bize karşı faaliyet gösteren teröristler için Türkiye'den bekliyoruz. Onların kimler olduğunu Hakan Bey (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) çok iyi biliyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Kenan Akın Birleşik Arap Emirlikleri BAE Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Abdullah Sultan Al Nuaimi ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Al Nuaimi'nin Türkiye-BAE ilişkilerinin bozulmasını istemediğini ve Katar'da Türk  askerine karşı olmadıklarını söylediğini belirten Akın, "Ancak Müslüman Kardeşler örgütünün kendileri için FETÖ kadar tehlike arz ettiğini özellikle vurguluyor" diye yazdı. Buna göre BAE yetkili, "15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Afganistan'dan gelen ve Dubai'den transit geçiş yapacak olan FETÖ üyesi iki generali hava limanımızda derdest edip Türkiye'ye iade etmiştik. Aynı hassasiyeti bize karşı faaliyet gösteren teröristler için Türkiye'den bekliyoruz. Onların kimler olduğunu Hakan Bey (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) çok iyi biliyor" diye konuştu.

Kenan Akın'ın, "BAE: Türkiye'nin Katar'da üssü olmasına itirazımız yok" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

BAE Dışişleri Bakanlığı Üst Düzey Yetkilisi Abdullah Sultan Al Nuaimi "Sizin için FETÖ terör örgütü ne ise bizim için de Müslüman Kardeşler odur. Hiçbir itirazımız yok. Sorun Müslüman Kardeşler konusundaki tavırdır. Biz, terör örgütlerinden kurtulmak istiyoruz." dileğinde bulunarak, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Türkiye'de bu örgüte çalışan bizim vatandaşımız dokuz terörist var ve onların iadesini istiyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Afganistan'dan gelen ve Dubai'den transit geçiş yapacak olan FETÖ üyesi iki generali hava limanımızda derdest edip Türkiye'ye iade etmiştik. Aynı hassasiyeti bize karşı faaliyet gösteren teröristler için Türkiye'den bekliyoruz. Onların kimler olduğunu Hakan Bey (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) çok iyi biliyor."

as-023 Kenan Akın, BAE yetkilisi ile görüşmesini anlattığı köşesinde bu fotoğrafa da yer verdi.

Al Nuaimi, her iki ülkenin ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemi üzerinde dururken, Türkiye ile BAE arasındaki ilişkilerin her açıdan çok güçlü olduğunu ve iki ülkenin bir çok ortak noktası bulunduğunu vurguluyor.

"Türkiye ile ilişkilerimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Şu anda Abu Dabi hava limanı inşaatını bir Türk firması yapıyor ve çok büyük bir projedir. Dış ticaretimiz 10 milyar doları aşmış. Sizden bize 8, bizden size 15 milyar dolarlık yatırım olmuş. Gayrimenkul yatırımları ve turizm çok hızlı büyüyor. Katar ile kriz yaşarken de Türkiye ile ilişkileri soğutmadık. 15 Temmuz darbe girişiminde hükümeti destekledik."

BAE'nin Türkiye ile ilişkilerine çok özen gösterdiğini belirten Al Nuaimi, çok hassas bir soruna değinerek, "Türk Ordusuna itirazımız yok" gibi önemli bir beyanda bulunurken, şunları söylüyor:

"BAE, Türkiye ile ilişkilerine çok özen gösteriyor. Türkiye ile siyasi ve savunma iş birliği de yapıyoruz. Türkiye'nin iç işlerine asla karışmayız. Üs meselesine gelince, bize göre Katar bir ABD arazisidir ve aslında Türkiye'ye üs iznini Katar değil ABD vermiştir. Buna karşın, Türkiye'nin Katar'da üssü olmasına itirazımız yok".

KENAN AKIN'IN YAZISININ TAMAMI