Başbakan Yıldırım: Alnında hain yazanın göğsünde kahraman yazsa neye yarar

Başbakan Yıldırım, darbe davasına "Hero" (Kahraman) yazılı tişörtle çıkan asker hakkında konuştu. Yıldırım, "Alnında hain yazanın, göğsünde kahraman yazsa neye yarar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Şehit Mustafa Cambaz Yerel Medya Özendirme Yarışması" ödül töreninde konuştu.

15 Temmuz darbe girişimine katılanların hesap vereceğini belirten Yıldırım, "Bu darbeye yeltenen alçaklar, hesabını verecekler. Öyle tişörtüne kahraman yazmakla kurtulacaklarını, meydan okuyarak bu işten sıyrılacaklarını zannediyorlar. Alnında hain yazanın, göğsünde kahraman yazsa neye yarar. Bu alçaklar yurt dışındaki, akıl hocalarına güveniyorlar" diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele baskın düzenlenmesiyle ilgili davaya, sanık astsubay Gökhan Güçlü üzerinde "Hero" (Kahraman) yazılı bir tişörtle katılmıştı.

'İKİ MAZERETİ ELLERİNDEN ALACAĞIZ' 

Darbecilere hak ettikleri cezaların hukuk içinde verileceğini söyleyen Yıldırım, "İki şeyin peşindeler bu meseleyi uluslararası hukuka taşımak için her tülü çirkinliği, rezilliği ortaya koyuyorlar. 'Adil yargılanma yapılmadı, savunma hakkımız tam olarak verilmedi' demek istiyorlar. Bu iki mazereti  de onların elinden alacağız. İlk savunmalarını istedikleri kadar yapsınlar. Sabırlı olacağız" dedi.

'DÜNYANIN HER TARAFINDA ALGI OPERASYONLARINI YAPIYORLAR' 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise, şunları söyledi:

"FETÖ mağdurları edebiyatından tutun da örtülü darbe diyerek gerçeği en acı şekilde gizleyen bir takım senaryolara kadar dünyanın her tarafında algı operasyonlarını yapıyorlar. Bunun neresi kontrolü darbedir? Buna kontrollü darbe diyerek temize çıkarmaya çalışmak, en az bunlar kadar bu suça ortak olmak demektir. Bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz." (ANKARA/DHA)