İçtüzük görüşmelerinde tartışma çıktı

TBMM İçtüzüğü'nde yapılacak değişikliğin görüşmelerinde CHP'li Engin Altay'a söz istedi. Söz verilmemesi üzerine milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis İçtüzüğü görüşmelerinde tartışma çıktı. Söz verilememesine tepki gösteren CHP'li Engin Altay, "Burayı sizin babanızın çiftliği gibi yönetemezsiniz" dedi.

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan, TBMM İçtüzüğü değişiklik teklifi Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü nedeniyle görüşmelerin haftaya ertelenmesi talebinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise etkinliklerin, görüşmelere engel olmayacağını bu nedenle komisyonun çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da 15 Temmuz'da Meclis Özel Oturumunun ve etkinliklerin tamamlanmasının ardından, kesintisiz çalışılabilecek bir takvim oluşturulmasını önerdi. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ise iç tüzük teklifi görüşmelerine devam edeceklerini söyledi.

'BENİ ÇILDIRTMA'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın kendisinin söylemediği sözleri söylemiş gibi aktardığını savunarak söz istedi. Komisyon Başkanı Şentop teklifin geneli üzerindeki görüşmelere geçmek için oylama yapılacağını söyleyince Altay, ayağa kalkarak elindeki kitapçığı masaya vurup söz istemeye devam etti.

CHP'li diğer grup başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel ile milletvekilleri de tartışmaya dahil oldu. Teklifin geneli üzerindeki oylamaya geçilmesi ve kabul edilmesi üzerine tartışma artarak devam etti. Altay ile Şentop arasında şu diyalog yaşandı:

Mustafa Şentop: Otur bakayım yerine

Engin Altay: Ne demek otur yerine, sayın başkan beni çıldırtma. Haddinizi biliniz. Milletvekili özlük haklarına saygılı olun, partilere saygılı olun, burası babanızın çiftliği değil.

Mustafa Şentop: Görüşmeleri sabote ediyorsunuz.

Engin Altay: Sabote eden sensin, grup başkanvekiline söz vermiyorsun, burayı çiftlik gibi yönetiyorsun, babanın çiftliği değil burası. (ANKARA/DHA)