Gönensin toprağa verildi

Okay Gönensin, Zincirlikuyu Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası Nakkaştepe Kabristanı'nda toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Okay Gönensin’in Zincirlikuyu Camisi’nde kılınan cenaze namazına medya, sanat, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda yakını katıldı. Gönensin, Anadolu yakasındaki Nakkaştepe Kabristanı'nda toprağa verildi.

Törende Gönensin'in oğlu Can ve kardeşi Turgay taziyeleri kabul etti. Gönensin'in ölüm haberini duyuran gazeteci Hasan Cemal, "Neredeyse yarım yüz yıllık arkadaşım. Bunun 40 yılı birlikte gazetecilik peşinde koşturduk. Birlikte gazete yaptık. Çok yakın arkadaştık. Sadece gazetecilik değil, her şeyi paylaştık hayatta" diye konuştu.

'İYİ VE ZEKİ BİR GAZETECİYDİ'

Gazeteci ve siyasetçi Altan Öymen ise, "Türkiye'de çok iyi yetişmiş ve görevini çok iyi yapan bir gazeteciydi. Çeşitli vesilelerle beraber çalıştık. Çok büyük bir kayıp" şeklinde konuşurken, Gazeteci Orhan Bursalı, "Okay iyi, zeki bir gazeteciydi. Cumhuriyet tarihine adı geçecek biriydi. Cumhuriyet Okay zamanında iyi bir gazetecilik yaptı. Cumhuriyet'in 160 bin tiraja çıktığı dönemlerin yazı işleri müdürüydü" şeklinde konuştu. Cenaze törenine Gönensin'in ailesi ve yakınları dışında, Yıldıray Arslan, Hasan Cemal, Sedat Ergin, Güngör Mengi, Ruhat Mengi, Mehmet Y. Yılmaz, Hüseyin Gürer, Orhan Erinç, İbrahim Yıldız, Tahir Özyurtseven, Ahmet Sever, Mehmet Taşdiken, Orhan Bursalı, Ertuğrul Özkök, Altan Öymen, Akif Hamzaçebi, Aslı Aydıntaşbaş, Banu Güven, Mehveş Evin, Seraceddin Zıddıoğlu, Murat Bjeduğ, Doğan Akın, Ömer Laçiner, Selin Ongun, Tuğrul Eryılmaz, Hasan Arat, Yıldıray Arslan, Tayfun Devecioğlu, Abdurrahman Yıldırım, Bülent Kızanlık, Emre Eskiçeli, Bilal Çetin, Semra Çetin, Ali Acar, Yalçın Bayer, Gürsel Göncü, Selçuk Özer, Cüneyt Toros, Volkan Vural, Belma Akçura katıldı.

Gönensin, kılınan cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)