Deligöz: Büyükada'da CIA, MI6 var!

Büyükada'da eğitim toplantısı sırasında gözaltına alınan insan hakları savunucusu 9 kişi için AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz'den komplo teorisi gibi açıklama: CIA ve MI6 kontrolünde, otelin kaçak bölümünde toplantı yapıyorlardı... CIA ve MI6 görevlileri adaya özel sandallarıyla geliyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükada'da 5 Temmuz'da gözaltına alınan insan hakları savunucusu 9 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. Savcının talimatıyla gözaltı süreleri iki kez uzatılan insan hakları savunucuları için bir açıklama da AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz'den geldi.

RS FM’de Yavuz Oğhan’ın 'Bidebunudinle' programına katılan Deligöz, kendisinin Milli Güvenlik Akademisi mezunu olması ve Büyükada’da dostları bulunması nedeniyle konuya özel ilgi duyduğunu söyledi. Otelin gidilip incelenmesi halinde arka bölümünde kaçak yapılaşmalar olduğunun görülebileceğini öne süren Deligöz, buna izin veren belediyenin de kusurlu ifade etti. Deligöz, Türkiye aleyhine çalışan örgütlerin bu kaçak bölmeleri gizli toplantılar için kullandıklarını da iddia etti.

Gözaltına alınan insan hakları aktivistlerinin avukatları, söz konusu toplantının gizli olmadığını, otelin içindeki yönlendirme panolarında yer aldığını ve katılımcıların mail trafiğinde de açıkça yeri günü ve saatine ilişkin bilgilerin paylaşıldığını dile getirmişlerdi. Deligöz, avukatların bu savunmasını, “Toplantı otelin kaçak olarak yapılmış bu bölümlerinde yapılıyordu. Adalar’da toplam dört otel bu gibi ajanlık faaliyetlerinde kullanılıyor. Ayrıca yine Adalar’daki İngilizlere ait bazı villalar da aynı amaca hizmet ediyor."

'SAĞLAM İSTİHBARATLARIM VAR'

Kendisinin Güvenlik Akademisi mezunu bir güvenlik uzmanı olduğunu tekrarlayan Deligöz, konuyla ilgili çok sağlam istihbaratlara sahip olduğunu iddia ederek, “Yoksa ben niye sıkıp konuşayım bunları” dedi.

İnsan Hakları aktivistlerinin gözaltına alındığı toplantının ABD’nin CIA ve İngiltere’nin MI6 istihbarat örgütlerinin kontrolünde yapıldığı yönündeki iddiasını da tekrarlayan Deligöz, bu toplantıda Amerikan ya da İngiliz istihbarat örgütlerinden her hangi bir görevlinin bulunmadığını söyleyerek, “Ama onlar da sık sık git gel yapıyorlar. Özel sandalları var, Ada’ya giriş çıkışlarını biliyorum” şeklinde konuştu.

'BENİM DE TAKİBİMDE'

15 Temmuz darbe girişimi öncesi de Büyükada’da kendisinin ve MİT’in takibinde olan ajanlar tarafından bir çok toplantı yapıldığını açıklayan Orhan Deligöz, son gözaltıların tüm bu takiplerin sonucunda gerçekleştiğini öne sürdü.

'ABD İSTİHBARATI BU KADAR AMATÖR MÜ?'

Eski diplomat Aydın Selcen, Gazete Duvar'daki yazısında, benzer komplo teorilerini ve iddiaları irdeleyerek, şu çağrıda bulunmuştu:

"Ne 'terörist' ne 'casus' gelip de İstanbul’un göbeğinde Büyükada’da bir otelde toplanmaz. İmzalar atıp, açık kimliklerle bir araya gelmez. Hele bir araya gelenler isimleri kamuya mal olmuş, alanlarında tanınmış kişilerse durum iyice absürt bir hal alır. ABD istihbaratı bu denli amatör mü ki, Henri Barkey gibi birine 15 Temmuz öncesi İstanbul’da açık toplantı düzenletip, gelişmeleri oradan yönlendirmeye çalışsın?

Velhasıl insan hakları savuncularına dokunmayınız. Halkın seçilmiş temsilcileri olan siyasetçilere, avukatlara, akademisyenlere ve medya mensuplarına da. Bunlar bir ülkenin damarlarına oksijen pompalayan alyuvarlardır da zira. Oksijen bittiğinde, bu ülke hepimiz için yaşanmaz olur."

Büyükada casuslar yuvasıBüyükada casuslar yuvası