'Yaşıyorlar mı?' diye kontrol ediliyorlar'

Eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi 127. gününde. Avukatları 'eğitimcilerin her gece gardiyanlar tarafından kontrol edildiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İhraç edildikleri işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevinin 76’ıncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın gardiyanlar tarafından geceleri hayati durumlarına dair kontrol edildikleri belirtildi.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Gülmen ve Özakça'nın avukatlarından Engin Gökoğlu önceki gün iki müvekkiliyle Sincan’da görüştü ve durumlarına ilişkin bilgi verdi. Engin Gökoğlu “Moralleri iyi ama sağlıkları kötü. Artık yürüyemiyorlar, Nuriye görüşe tekerlekli sandalyeyle geldi, mide ve böbreklerinde sorunlar var, bacağında morarma var” dedi.

Avukat Engin Gökoğlu'nun verdiği bilgiler şöyle;

HER GECE GELİYORLAR

“Nuriye, kadın gardiyanların her gece hücrelerine gelerek kendisini uyandırdığını anlattı. Bunu neden yaptıklarını sorduğunda da ‘Öldün mü, yaşıyor musun diye kontrole geldik’ cevabını aldığını söyledi.

Semih’in hücresine de akşamları 23.00 civarında gidip dokunmadan, uzaktan bakıyorlarmış.

Sorunun çözümü için adım atmak yerine bunu yapmaları insanlıkdışı. Herhalde sorumluluktan böylelikle kurtulacakları yönünde endişe duyuyorlar. Ama Nuriye ve Semih’in sağlıklarını düşünmüyorlar.

Gülmen hücrede iki kadın tutuklu ile, Özakça da üç kişlik hücrede bir tutuklu ile birlikte kalıyor. "