Peter Gabriel'den Büyükada çağrısı

Peter Gabriel, Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucularının serbest kalması için çağrıda bulundu. Sanatçı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, Af Örgütü'nün 1998'de kendisi için yaptığı kampanyanın 'serbest bırakılmasında etkili olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü müzisyen Peter Gabriel 4 Temmuz'da Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucularının serbest bırakılması için yapılan Af Örgütü kampanyasına destek çağrısı yaptı. Gabriel yayınladığı video mesajında Af Örgütü'nün olağan toplantılarından birinin polis tarafından basıldığını, katılımcıların dışarı çıkarıldıktan sonra gözaltına alındığını söyledi.

'ERDOĞAN AF ÖRGÜTÜ'NÜN KENDİSİNE DESTEK OLDUĞUNU HATIRLASIN'

Gabriel, toplantı katılımcılarına 'gülünç ve saçma bir şekilde etkinliğin terörist bir toplantı olduğu suçlamasının yapıldığını' söyledi. Bu duruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önayak olduğunu savunan Gabriel, Erdoğan'ın Af Örgütü'nün kendisi cezaevindeyken de kampanya başlattığını ve bu kampanyanın serbest kalmasına katkı sağladığını unutmaması gerektiğini söyledi. Peter Gabriel aynı zamanda Erdoğan'ın tam da Af Örgütü toplantısına katılanların haklarını korumak için çok sayıda sebebi olan Türkiye'nin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin imzacısı olduğunu da hatırlaması gerektiğini belirtti. Ünlü müzisyen Büyükada'da tutuklanan 10 kişinin isimlerini tek tek sayarak insanlara Af Örgütü'nün onların serbest bırakılması için başlattığı kampanyaya destek vermeleri için çağrıda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 5 Temmuz’da Büyükada’daki Ascot Otel’e düzenlediği operasyonda otelde toplantı yapan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser ile Veli Acu, Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, İnsan Hakları Gündemi Derneği’nden Günal Kurşun, Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat Taştan’ın yanı sıra Muhammed Şeyhmuz Özbekli, Ali Garawi ve Alman vatandaşı Peter Frank Steudner gözaltına alınmıştı. Operasyonun bir gizli tanığın ifadesi sebebiyle yapıldığı ortaya çıkmıştı. Af Örgütü olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çağrı yaparak, 1998'de cezaevine atılmaması için örgütün çağrı yaptığını hatırlatmış Erdoğan ise Hamburg'da düzenlenen G20 toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Şimdi insan hakları savunucusu dediklerinin benimle ilgili yapmış oldukları açıklamanın neticesi neydi acaba? Neticesi ne oldu, bunu biliyor musunuz? Neticesi, ben hapse girdim ve dört ay 10 gün hapiste yattım" demişti.  (Dış Haberler)

Af Örgütü'nden Erdoğan'a: 1998'i hatırlıyor musunuz?Af Örgütü'nden Erdoğan'a: 1998'i hatırlıyor musunuz?

Büyükada gözaltılarında 'gizli tanık' çıktı!Büyükada gözaltılarında 'gizli tanık' çıktı!