Kilis'te askeri üs bölgesinde yangın ve mühimmat patlaması

Kilis’te, 'Fırat Kalkanı'nda görevli askerlerin bulunduğu üs bölgesindeki konteynerlerde yangın çıktı. Mühimmat patlamaları nedeniyle bir süre müdahale edilemeyen yangını söndürmek için itfaiye ekipleri devreye girdi. Patlama sesleri kent merkezinden de duyuluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kilis-Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde, Fırat Kalkanı'nda görevli Özel Kuvvetler Komutanlığı askerlerinin barındığı geçici askeri birlikte sabaha karşı yangın çıktı. Mühimmat patlamalarının da yaşandığı konteynerlerin bulunduğu birliğe çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan ve karadan 5 saatlik müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı.

İtfaiye ekiplerinin patlamalar nedeniyle bir süre müdahale edemediği ancak ilerleyen saatlerde söndürülmesi için devreye girdiği yangın nedeniyle Kilis-Gaziantep karayolu da saatlerce trafiğe kapatıldı.

Sabaha karşı çıkan ve karadan ile havadan yoğun müdahale sonucu 5 saatte kontrol altına alınan yangında askerlerin kaldığı çok sayıda konteyner, yanarak kullanılamaz hale geldi. Askerlere ait eşyalar ile araçların da kullanılamaz hale geldiği yangın yerinde ekipler malzemelerin tahliyesi için de çalışma yaptı.

kilis3

Can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, olay yerine çok sayıda ambulans, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

350 ASKER KALIYORDU

Kilis'te askerlerin kaldığı geçici birlikte çıkan yangının ardından soğutma çalışmaları yapıldı. Yangın çıkışının ardından birlikte bulunan 350 askerin kendi çabalarıyla barınma alanından uzaklaştıkları öğrenildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerler, kent merkezindeki birliklere taşınırken, dumandan etkilenen 10 asker ise Kilis Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

kilis2

VALİLİK: 10 ASKER HAFİF YARALI

Yangınla ilgili Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: "Kilis-Gaziantep karayolunun 15'nci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisi ile mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep İtfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır."

(DHA)