Yarı yılın en çok konuşulan gazeteleri belli oldu

Ajans Press, 2017'nin ilk yarısının en çok konuşulan yayınlarını açıkladı. İlk altı aylık dilimde Cumhuriyet ilk sırada yer alırken, en çok konuşulan haber başlıkları sırasıyla spor, turizm ve siyaset oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ajans Press, 2017 yılının ilk yarısının en çok konuşulan gazetelerini açıkladı. Ajans Press’in yaptığı araştırmaya göre basının en çok konuştuğu gazete Cumhuriyet oldu. Cumhuriyet yılın il yarısında 2 bin 640 haberle en çok konu olan gazete oldu.

Yazılı basında en çok haberi çıkan ikinci yayın ise Habertürk gazetesi oldu. Gazete yılın ilk yarısında 946 haberle adından söz ettirdi. Üçüncü sırada ise 679 haberle Dünya gazetesi yer aldı. Yeni Akit gazetesi 504 habere konu olurken, Akşam gazetesi 439 haberle listenin beşinci sırasında yer aldı.

EN ÇOK SPOR HABERLERİ KONUŞULDU

Yarıyılda 337 bin 580 haberle en çok spor başlıkları konuşuldu. Transfer dönemi, lig ve şampiyonlar ligi maçlarının yanı sıra Euroleague en çok konuşulan spor başlıkları arasında yer aldı. Medyanın en çok konuştuğu ikinci başlık ise 114 bin 802 habere konu olan turizm oldu. Siyaset haberleri ise 53 bin 439 haberle konuşuldu. Tahmin edileceği üzere referandum siyasetin en çok konuştuğu gündem maddesi oldu. (HABER MERKEZİ)