'Kızımın bir menfaati yoktu, kendisini insanlara adamıştı'

Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucularının sorguları devam ediyor. İstihbarat sonucu gözaltına alındıkları belirtilen insan hakları savunucularından İlknur Üstün'ün babası Süleyman Ülkü Gazete Duvar'a kızını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucularının gözaltı süreleri uzatıldı. Kadın Koalisyonu Koordinatörü, insan hakları savunucusu İlknur Üstün de gözaltına alınan ve sorgusu devam eden aktivistler arasında. Üstün, Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede kadın çalışmaları yüksek lisans bölümünü tamamladı. Kadın hakları konusunda önemli çalışmalar yapan Üstün'ün yıllarca demiryollarında makinist olarak çalışan ve buradan emekli olan babası Süleyman Ülkü kızını anlattı.

'BEN ÇOCUĞUMA HER KONUDA GÜVENİYORUM'

İlknur Üstün'ün babası Süleyman Ülkü yıllarca makinist olarak TCDD'de çalıştı. Kızı ile ilgili Gazete Duvar'a konuşan Ülkü "Doğduğu günden bu yana sürekli insanlara yardım eden, insanların eğitimlerine maddi manevi destek olan bir evlada sahibim" dedi. Üstün'ün yıllar boyunca çok başarılı bir öğrencilik geçirdiğini ve her zaman ailesini gururlandırdığını belirten Ülkü, "İlknur lisede 9 alırdı gelir ağlardı. Kızım 9 almışsın ne kadar güzel derdim, olmaz der yine ağlardı. Ben çocuğuma her konuda güveniyorum" dedi.

i1

'AMACI KADINLARIN ÖZGÜR YAŞAMASIYDI'

Kızı İlknur Üstün'ün gözaltına alındığını duyduğunda vurulmuşa döndüğünü belirten Ülkü şöyle devam etti, "Gözaltına alındığını duyduğumda vurulmuşa döndüm. Kızım bu işi 20 yıldır yapıyor. Doğusunda batısında her yerde yaptı bu işi. Onun bir menfaati yoktu, insanlara kendisini adamıştı. İlknur'un mal varlığını araştırsınlar hiçbir şeyi yoktur. O istese çok paralar kazanırdı ama amacı o değildi. Amacı kadınların özgür yaşamasıydı. Kendisine layık arkadaşlarıyla gönüllü bir biçimde uğraştılar. Şimdi o arkadaşları da gözaltında."

'BABASI OLARAK DEĞİL VATANDAŞ OLARAK ÜZÜLÜYORUM'

İlknur Üstün'ün Büyükada'da toplantı yapmasında bir şey olmadığını tahminince yanlış istihbarata kurban gittiklerini düşündüğünü belirten Ülkü şöyle devam etti, "Onlar her yerde toplantı yaparlardı. Bu çocuklarda vatan içerisindeki herkese yardım etme isteği ve sevgisi var. Esnaftan topladıkları kuru baklagilleri dışarıda kalmış kadınlara, çocuklara veren insanlar bunlar. O bakımdan babası olarak değil vatandaş olarak üzülüyorum."