Erdoğan'dan Adalet Yürüyüşü'ne Ahmet Türk göndermesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz anma toplantısında Adalet Yürüyüşü nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Adalet Yürüyüşü nedeniyle eleştirdi. Erdoğan isim vermeden hastalığı nedeniyle cezaevinden tahliye edilen siyasetçi Ahmet Türk'ün yürüyüşe katılması için de, "Hani hastaydı?" diye sordu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

DARBECİLERİ, TERÖRİSTLERİ SAVUNAN GENEL BAŞKAN: Kendisi Adalet Yürüyüşü adını verdi ama olsa olsa sözde adalet yürüyüşü olur. Darbecileri ve teröristleri savunan CHP Genel Başkanı bizden dikenlere su vermemizi istiyor. Hasta dediler, durumu çok kötü dediler. Cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı yürüyebiliyor, nasıl hasta? Ana muhalefetin başındaki zat, 15 Temmuz'da İstanbul'da köşe bucak saklanmasaydı bu yürüyüşe farklı bakabilirdik.

Erdoğan: Grev tehdidine OHAL'den istifade izin vermiyoruzErdoğan: Grev tehdidine OHAL'den istifade izin vermiyoruz

BÜTÜN KAVGAMIZI ÖZGÜRLÜK İÇİN YAPTIK: Demokrasinin güvencesi AK Parti iktidarıdır. Gerisi hikaye. DSP iktidarında Merve Kavakçı’ya, şu anda ebedi alemde olan zat (Bülent Ecevit) “Bu kadını buradan atın” dediğinde alkış tutanların kim olduğunu biliriz. Hani özgürlük anlayışınız? Bunlar hiçbir zaman özgürlüğün tanımını yapamadılar. Ama biz bütün kavgamızı özgürlük için yaptık.

BUNLARA ZARAR GELMESİN DİYE ÖNLEM ALDIK: 18 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol inşa ettik. Bunların 3 haftalık yürüyüşü kadar ses çıkarmadık. 25 gün yürüdüler. Hükümetimiz, bu yürüyüşte bunların kılına zarar gelmesin diye tüm önlemleri aldı. Ama utanmadan sıkılmadan gidip farklı şeyler anlatabiliyorlar.

TERÖRİSTLER İÇİN YÜRÜDÜLER: Milleti balık hafızalı zannediyorlar. Menderes’i ve iki arkadaşını ipe götürenleri unutmadık. Siz kim adalet kim? Teröristler için 450 kilometre yol yürüyenler, şehitlerimiz için 4 dakikalarını ayırıp bir Fatiha ya da Yasin okumuşlar mı?

OHAL İHTİYAÇ KALMAYANA SÜRECEK: OHAL'i kaldırın diyorlar. OHAL ülkenin ihtiyacı kalmayana kadar sürecek.

ORADAKİ GÜZELLİK KARAKTERİNE UYMUYOR: Utanmadan yaptıkları yürüyüşü 15 Temmuz'la mukayese etmeye kalkıyorlar. Yazıklar olsun size. 7 Ağustos buluşması için davet gönderdiğimde son ana kadar gelmeyeceğini söyledin. Son anda gelmek zorunda kaldın. Ve ondan sonra da olmuşuz açıklamalarda bulundun. Çünkü oradaki o güzellik senin karakterine uymuyordu. O farklı bir şey.

YÜRÜYENLERE ALLAH AKIL FİKİR VERSİN: Gezi'de "Mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı arkadaş" diyorlardı ya. Biz de "Mesele Suriye, Katar, FETÖ değil arkadaş sen hala anlamadın mı" diyoruz. Elinde pankartla Ankara’dan, İstanbul’a yürüyenlere Allah akıl, fikir, idrak ihsan etsin.