Binali Yıldırım: Tören için biz de yazılı davet almadık

Darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak törene CHP ve HDP'nin davet edilmemesi hakkında konuştu. Kendilerine de yazılı bir davet gelmediğini kaydeden Yıldırım, "Aynı yerde, aynı saatte tekrar herkes toplansın diye ilan ediyoruz. O yüzden ana muhalefet partisinin alınganlık göstermesine gerek yok" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali yıldırım 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak törene, CHP ve HDP’nin davet edilmemesiyle açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Başbakan Yıldırım konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, "Meclis'te o gün yaşananlar yaşandığında kimse davet etmedi. Biz kendiliğimizden milletvekillerimiz bakanlarımız kalktı gittiler, Meclis'e sahip çıktılar. Aynı yerde, aynı saatte tekrar herkes toplansın diye ilan ediyoruz. Burada alınganlık göstermeye lüzum yok" dedi.

'ANA MUHALEFETİN ALINGANLIK GÖSTERMESİNE GEREK YOK'

Töreni, Meclis Başkanlığı'nın düzenlediğini belirten Yıldırım, kendilerine de yazılı bir davet almadıklarını aktardı. Yıldırım, sözlerini söyle sürdürdü.

"Milletin iradesinin tecelli ettiği Meclis'te, sene-i devriyesinde aynı saatte tekrar milletvekilleriyle, vatandaşlarıyla bütün herkesin toplanması o meydanda 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması gerekir.

O yüzden ana muhalefet partisinin alınganlık göstermesine gerek yok. Biz de yazılı davet filan almadık. Bu, Meclis Başkanlığımızın yapmış olduğu bir organizasyondur. İstiklal mücadelesi için davete ihtiyaç yok. Bu mücadele yediden yetmişe hepimizin en temel görevidir."